Pictorul Bahri Genç s-a născut în 1963 în Erzurum, Republica Turcia. Tablourie lui sunt expuse atât în numeroase muzee din Turcia, cât și din străinătate, făcând parte din patrimoniul cultural al Republicii Turcia. În prezent trăiește și îsi desfășoară activitatea la Istanbul.

L-am întâlnit la Medgidia, loc în care a venit anul acesta pentru a cincea oară cu ocazia proiectului realizat de Primăria Municipiului Medgidia Tabăra Internațională de Pictură ,,Lucian Grigorescu”.

Și-a adus contribuția la expoziție prin două tablouri de excepție, realizate printr-o tehnică specială, apreciată în mod deosebit de criticii de artă ai locului.

Astfel ne-am decis să împărtășim și cu dumneavoastră informații despre viața și creațiile artistice ale acestuia într-un interviu:

Cum vi se pare că se schimbă Municipiul Medgidia de la an la an, având în vedere că sunteți la cea de a cincea vizită aici?

În fiecare an mă întorc la Medgidia cu inima deschisă deoarece cetățenii Medgidiei și românii în general sunt oameni buni, cu o deosebită sensibilitate și căldură sufletescă. Sunt pasionați de artă și de tot ceea ce înseamnă frumos, fapt care pe mine mă bucură.

În calitate de pictor și critic de artă, cum apreciați lucrările expuse la acest vernisaj de colegii dumneavoastră din Tabăra Internațională de Pictură?

Ca artist nu pot spune că un tablou este bun sau mai puțin bun, le văd pe toate ca pe o artă distinctă, pentru mine tablourile mele sunt și preferatele mele deorece știu mai bine decât oricine câtă muncă este în spatele lor.

Care este povestea din spatele tablourilor expuse aici la Medgida anul acesta?

Lucrările mele sunt realizate într-un mod spontan, majoritatea sunt portrete. De exemplu, una dintre picturi este reprezentată de portretul fetiței colegei mele pe care am întâlnit-o la Tabăra Internațională de Pictură ,,Lucian Grigorescu”.

În ce alte proiecte ați mai fost sau sunteți implicat?

În fiecare an particip alături de alți artiști la cunoscutul festival de la Yalova, în prezent particip la proiectul Contemporan Istanbul.

Citește și:

https://curierlocal.ro/9875/ioan-albu-prefectul-judetului-constanta-sper-ca-pe-viitor-exemplul-medgidiei-sa-fie-preluat-si-de-alte-orase-din-judet/

https://curierlocal.ro/9779/medgdia-capitala-internationala-a-picturii-pentru-o-saptamana-s-au-deschis-lucrarile-taberei-de-pictura-lucian-grigorescu/