Noaptea de 7 august a fost una sub semnul eclipsei. În seara zilei de luni, 7 august 2017, a avut loc o eclipsă parţială de Lună, cu magnitudinea de 0.2464 (24.64%). Eclipsa s-a putut observa din Europa, Africa, Asia şi Australia, maximul fiind la ora 21.20 (ora de vară a României).

Eclipsa parțială de lună a început la ora 18:49, când Luna încă nu răsărise, iar Soarele se afla pe cer. Luna a intrat în umbra Pământului la 20:22, în momentul în care a răsărit dinspre orizontul de est-sud-est, putând fi observată și din țara noastră.

Luna influenţează în mod major femeile, aşa cum soarele este astrul bărbaţilor. Eclipsa de Luna din 7 august are efecte puctuale asupra tuturor nativilor, atât la momentul produceri cât şi în zilele următoare. Se poate spune că efectele care vor urma eclipsei de Lună sunt chiar mai mari decât efectele punctuale din noaptea trecută.

Eclipsa de Luna s-a consumat în semnul Vărsătorului şi a avut efectul unui cutremur asupra fiecaruie dintre noi, obligându-ne să facem exact acele schimbări care ne vor duce cu bine mai departe. Schimbările însă, schimbările prin care va trece fiecare nativ în parte pot să fie zgomotoase, dure, pline de răsturnări de situaţie, şocante, impresionante şi, uneori, chiar umilitoare. Una peste altă vor avea loc schimbări şi transformări în mintea, corpul şi, mai ales, în sufletul nostru.
Efectele acestei echlipse de Luna sunt cu atât mai mari cu cât se produc în cea mai puternică luna din an, august şi va fi urmată la scurt timp – deci înainte că valurile acestei eclipse să se aşeze de o altă eclipsa, şi ea violenţă, de Soare din 21 august. Eclipsa Solară totală, va avea loc în semnul Leului.
Această Eclipsa de Luna în Vărsător are o influenţă deosebită asupra semnelor fixe Leu, Vărsător, Taur, Scorpion, în special pentru cei născuţi în intervalele 5-14 august, februarie, mai, noiembrie.

Daruri și lecţii de învățat

Eclipsa de Luna are loc atunci când astrul, în mişcarea lui în jurut Pământului, intră în umbra lui. Pamântut se interpune între Lună şi Soare, a cărui lumina, care în mod normal este reftectată de Luna pe Pământ, este blocată. O eclipsă de Luna este, de fapt, o Lună Plină ce aduce daruri sau constrângeri prin fel de fel de întâmplări. Momentul acesta a stat sub semnul Vărsătorului, adică Luna plină în Vărsător şi, potrivit astrologitor, aduce evenimente sortite, karmice, care nu pot fi evitate.

Acum vom culege roadele muncii începute la Luna Nouă din Vărsător, de la sfârşitul lui ianuarie. Ni se vor prezenţa toate proiectele, toată muncă noastră, vom vedea care sunt domeniile unde am greşit, în care va trebui să facem anumite compromisuri. Potrivit www.adriana-astro.com, momentul indică „ probleme karmice care trebuie rezolvate pentru a ajunge la un mod de viaţă lipsit de răzbunări personale, de furii reprimate, de resentimente care blochează capacitatea de a privi alte orizonturi şi de a trăi în seninătate”.

La Eclipsa de Luna culegem ce am semănat fără niciun control din partea noastră, iar liberul arbitru este minim. Acum putem observa modul în care viaţa noastră personală se intersectează cu cei din jur, cu lumea în care trăim, cu trecutul şi viitorul nostru. „O eclipsă are o influenţă deosebită asupra relaţiilor, locului de muncă, sănătate, bani, familie, ţară, rădăcini. Fiecare dintre noi se crede cel mai bun, fără păcate, dar nu trebuie să uităm că suntem oameni, iar sufletul, odată îmbrăcat în haina pământului, este supus greşelilor. Ceea ce descoperim acum despre noi înşine sau despre ceilalţi poate fi greu de acceptat, chiar şocant, dar ne oferă ocazii multiple pentru a pune punct unor relaţii care ne ţin pe loc şi să ne dezvoltăm în alte alte grupuri”, explică astrologul Adriana Tudose pe www.adriana-astro.com.

Cu alte cuvinte, dacă suntem dispuși să acceptăm că nimeni nu este perfect şi dacă suntem dispuşi să vedem în oameni mai mult calităţile decât defectele, atunci eclipsa lunară ne va aduce beneficii.