Statul Major al Forțelor Navale Române în colaborare cu Primăria Municipiului Medgidia organizează, marți, 08 august 2017, începând cu ora 18.00, evenimentul intitulat ”Ziua Porților Deschise a Forțelor Navale Române”. Organizatorii așteptaă pe toți cei interesați de vizitarea unor nave fluviale aparținând  Marinei Militare Române la acest eveniment unic.

Întreaga acțiune este prilejuită de manifestările premergătoare Zilei Marinei Române, desfășurate anual în Constanța și Mangalia și va consta în staționarea a două nave fluviale la malul drept al Canalului Dunăre – Marea Neagră.

Evenimentul va debuta cu Marșul Muzicii Militare a Forțelor Navale și ridicarea marelui pavoaz în perimetrul Parcului 1 Mai. Momentul va fi urmat de un spectacol de muzică militară care se va desfășura pe Faleza Canalului în dreptul navelor staționate. Concomitent se vor desfășura ateliere cu tehnică și materiale militare, concursuri cu premii și oferta educațională a Marinei Militare.

Începând cu ora 18.30 se vor deschide porțile navelor iar publicul larg va avea inedita oportunitate de a le vizita.

Evenimentul  va culmina cu marșul de retragere al Fanfarei Militare.

„Vă așteptăm să ne bucurăm împreună de această adevărată desfășurare de forțe a Marinei Militare Române“, este invitația pe care primarul municipiului Medgidia, Valentin Vrabie, o lansează către toți locuitorii Medgidiei, dar nu numai.