Zmeura este bogată în acid elagic, un compus fenolic care ajută la prevenirea cancerului, care inhibă creşterea celulelor canceroase şi care opreşte dezvoltarea anumitor forme de cancer.

Uleiul din seminţe de zmeură este un factor natural de protecţie. Acesta conţine cantităţi mari de compuşi polifenolici cunoscuţi pentru rolul lor anti-cancer. Zmeură conţine antioxidanţi puternici, cum ar fi vitamina C, quercetina şi acidul galic.
1. Zmeura ne întinereşte, menţine inima sănătoasă şi întăreşte sistemul imunitar.
2. Zmeura conţine mangan, magneziu, calciu, zinc, potasiu, fosfor, toate în forme uşor asimilabile, vitaminele A, B1, B2, D şi P, dar mai ales vitamina C.
3. Mămicile cu copii mai mici de un an trebuie să manifeste precauţia în introducerea zmeurei în alimentaţie. Că orice alt fruct, şi zmeură da reacţii alergice.
4. Zmeura este un fruct recomandat în curele de slăbire, pentru că este săracă în calorii şi bogată în fibre, care scad nivelul colesterolului şi protejează vasele de sânge de depunerile de grăsime.
5. Există studii care arată că beneficiile consumului de zmeură există şi în ceea ce priveşte fertilitatea atât în cazul femeilor, cât şi în cazul bărbaţilor. Acest lucru este dat de nivelul crescut de vitamina C, dar şi de magneziu. Zmeură, prin antioxidanţii săi, protejează spermă, ajută în procesul de concepţie. Consumul de zmeură poate reduce riscul unui avort spontan.
6. Coloranţii care dau culoarea zmeurei stimulează producerea de colagen, dau strălucire tenului şi întârzie apariţia ridurilor. De asemenea, aceeaşi coloranţi, care poartă denumirea de antocianine, ajută organismul să elimine bacterii şi ciuperci care se pot dezvoltă pe piele. Astfel, consumul de zmeură poate preveni apariţia coşurilor.
7. Zmeura conţine substanţe cum ar fi flavonoidele şi fitochimicalele care contribuie la prevenirea apariţiei multor boli.