La începutul lunii, Executivul adopta o hotărâre privind exercitarea, cu caracter temporar, prin detașare în condițiile legii, a funcției publice de prefect al județului Constanța de către Albu Ioan. Până la data numirii el ocupase funcția de director al Direcţiei de Agricultură Constanţa.

Aniversatul zilei împlinește, astăzi, 36 de ani. Noul reprezentant al Guvernului în teritoriu s-a născut pe 17.07.1981 la Medgidia. Este căsătorit cu Cristina, alături de care are o fetiță și care îi va dărui în câteva luni și un băiețel. Un lucru mai puțin cunoscut este acela că este ginere de preot.

Ioan Albu a absolvit Facultatea de Ştiinţe ale Naturii, specializarea Agricultură, Universitatea Ovidius Constanta, dar și Facultatea de Drept, specializarea Drept, la Universitatea Spiru Haret Bucureşti. Ulterior a devenint master în Management si
Dezvoltare Rurala la Universitatea de Ştiinţe Agronomice si Medicină Veterinară din Bucureşti, iar în prezent este doctorand al aceleiași universități.

În mandatul 2012-2015, Albu a fost și consileir județean, calitate la care a trebuit să renunțe atunci când a devenit șef peste Direcţia de Agricultură, unde și tatăl său a fost director. El este fiul lui Gheorghe Albu, fost secretar de stat în Ministerul agriculturii și unul dintre cei mai înstăriți moșieri din județul Constanța, actualmente consilier al senatorului Nicolae Moga.

Deși a fost, inițial, membru PNL, el a trecut la PSD Constanţa când a fost numit director la Direcţia Agricolă Constanţa. Și propunerea de numire în funcţia de prefect a venit tot din partea PSD Constanţa.

De altfel, Ioan Albu s-a simțit la Direcţia de Agricultură ca peștele în apă, fiind familiarizat, încă de mic, cu acest domeniu. Mai mult, și el a dezvoltat o pasiune pentru agricultură, întrucât, potrivit declaraţiei de avere publicare în luna iunie 2016, deţine mai multe terenuri agricole la Murfatlar, Cobadin, Ciocârlia și Pecineaga și pășuni la Cernavodă și Tuzla, dar şi un teren intravilan de 0,03 ha la Constanţa. De asemnea, anterior el a obținut venituri în calitate de inginer agronom de la mai multe societăți agricole, toate vând legătură cu familia sa.

În ultimii ani s-a ocupat de înființarea noii Crame Viișoara, alături de familia sa, afacere de care este foarte mândru. Pe pământurile secetoase ale satului Viișoara (comuna Cobadin), familia Albu cultivă viță de vie din care se face vinul Conu` Albu, distins deja cu câteva premii, deși crama funcționeaza de mai puțin de patru ani.