Artiști români și bulgari vor picta timp de șase zile, la Constanța, în prezența publicului, scene din viața poetului Publius Ovidius Naso.

Centrul Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada” organizează în perioada 19 – 23 iulie 2017, la Pavilionul Expozițional din Constanța, tabăra de creație „Ovidius, cântărețul glumeț al dragostei ușoare exilat la Tomis”. Este un eveniment inedit, la care sunt așteptați iubitorii de artă, constănțeni și turiști, eveniment în cadrul căruia artiștii vor putea fi urmăriți la lucru, dând viață unor creații dedicate poetului Publius Ovidius Naso.

Potrivit unui comunicat de presă transmis de Centrul Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada”, evenimentul are ca scop marcarea a 2000 de ani de la trecerea în neființă a marelui clasic al literaturii latine Publius Ovidius Naso. Șase artiști plastici români și bulgari, invitați special pentru acest eveniment, vor picta scene din viața autorului. Publicul va avea astfel ocazia să asiste la realizarea lucrărilor și să cunoască îndeaproape diferitele tehnici de lucru și de îmbinare a culorilor, aflând în acest fel tainele acestei minunate activități – Pictura.

Evenimentul este coordonat de Florentin Sîrbu, profesor la secția Arte Vizuale din cadrul Centrului Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada”. Printre invitați se numără Valeri Chakalov, Stefan Bozhkov, Iliya Yankov (artiști plastici din Bulgaria), Alina-Cristina Costea, Liliana – Gabriela Aramă, Mihaela Dobrin. Ei vor impune o abordare dinamică, interactivă a cunoașterii marelui poet latin pentru publicul din Constanța.