Deși bugetele comunelor mai mici, precum este Cuza vodă, nu sunt unele extrem de generoase, autoritățile locale se străduiesc să facă lucruri benefice comunității și cu bani puțini. Proiectele făcute în regie proprie sunt, de cele mai multe ori, calea salvatoare, însă aleșii locali caută să atragă cât mai mulți investitori pe raza localității pentru a putea crește astfel și nivelul încasărilor la buget, dar și pentru a crea locuri de muncă pentru localnici.

Și la Cuza Vodă există posibilitatea aceasta. După discuțiile purtate cu un investitor care vrea să deschidă aici o fabrică de îmbuteliere a uleiului și alta de peleți, administrația publică locală întrevede și posibilitatea concesionării a două cariere existente pe raza comunei. „Suntem în contact cu doi investitori care s-au arătat interesați de conscesionarea carierei de caolină și a celei de nisip. Aceste investiții, odată realizate, ar însemna bani în plus la buget, dar ar duce și la crearea de noi locuri de muncă“, a explicat primarul Viorel Dulgheru.

Apel pentru locuitorii cu datorii la serviciul de apă și canalizare

Deși autoritățile publice locale se străduiesc să aducă bani la buget prin toate mijloacele existente posibile, sunt și cetățeni care nu se gândesc la faptul că încasările la bugetul local reprezintă o garanție pentru lucrările de dezvoltare locală.

„Serviciul de apa și canalizare al primăriei a fost externalizat anul acesta pentru că am considerat că aceasta poate fi o metodă de a crește încasările. Astfel, s-a infiintat un serviu extern care să se îngrijească de acest lucru, după ce în anii trecuți am asistat la nenumărate episoade în care am fost envoiți să intervenim cu polițiștii și jandarmii pentru a recupera o parte, modică, din ceea ce datorau unii consumatori. Am constatat însă, cu mare dezamăgire, că în continuare o parte dintre locuitorii comunei, în special cei de etnie romă, cunoscuți în localitate drept «țiganii pletoși» nu achită prețul aferent apei consumate. Doar după ce se iscă un tărăboi imens ajung să plătească aprțial.  Trebuie să atrag atenția asupra faptului că prețul practicat pentru apă de către serviciul local este de 2,2 lei metru cub. Dacă situația aceasta va persista, cred că ne vom vedea obligați să cedăma cest serviciu către RAJA SA Constanța, care practică un preț dublu și care nu cred că va sta la discuții și negocieri cu rău-platnicii. Cei care nu plătesc vor avea apa tăiată fără îndoială. Îi rog așadar, și pe această cale, pe toți locuitorii comunei Cuza Vodă să dea dovadă de bună credință și să fie un exemplu de buni cetățeni și să își achite datoriile pe care le au pentru a nu ne vedea în ipostaza de a lua măsuri ireversibile“, este mesajul primarului comunei Cuza vodă, Viorel Dulgheru.

Se extinde cimitirul din Cuza Vodă

Cu banii de la bugetul local se execută, în această perioadă, o serie de lucrări în beneficiul comunității locale. Pe lângă proiectul privind înființarea unoi nou loc de joacă pentru copii, ce va fi finalizat odată cu debutul noului an școlar, un alt aspect asupra căruia aleșii locali din Cuza Vodă se concentrează prevede extinderea cimititului din localitate. Proiectul presupune extinderea cimitirului pe o suprafață de aproximativ 20.000 de metri și împrejmuirea cu gard nou.