Tenismenul constănţean Vasile Antonescu a câştigat cea de a patra ediţie a Vitality Open Tour, după ce l-a învins în finală, cu scorul de 2-6, 6-4, 6-1, pe austriacul Thomas Statzberger. Antonescu a obținut astfel primul său titlu din carieră.

„Am fost un pic emoţionat, dar publicul a fost de partea mea şi m-a susţinut foarte mult. Este a şasea finală pe care o joc şi în sfârşit o şi câştig. Este o piatră care mi se ia de pe suflet şi acum o să joc mult mai relaxat şi o să fie mult mai bine în viitor. Vreau să mulţumesc în primul rând antrenorilor, sponsorilor şi tuturor celor care au făcut posibil acest turneu. Am înţeles că finală a avut un impact impact foarte mare la public şi le transmit să continue cu pasiune să urmărească tenisul, să vină la meciuri”, a declarat Vasile Antonescu. După ce reușise anterior să câștige 7 turnee la dublu (majoritatea cu Jecan, unul cu Tatomir) fără să reușească să se impună într-o finală de simplu, iată că sfârșitul de săptămână i-a adus un avans considerabil sportivului constănțean.

Oficialul Dr. Oetker, Alex Schuster, a premiat cei doi finalişti de la simplu.

Născut pe 24 martie 1990, Vasile Antonescu este absolvent al Facultății de Educație Fizică și Sport din cadrul Universității Ovidius Constanța și a Liceului cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru“ Constanţa. Tenismenul de 27 de ani a început să practice sportul alb de la vârsta de patru ani, cu tatăl său, dar a fost legitimat la LPS Constanţa (n.r. Liceul cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru“), unde a lucrat cu mai mulţi antrenori.

La sfârșitul anului trecut, Antonescu a făcut parte din echipa alături de care Simona Halep s-a pregătit, în Australia, pentru sezonul 2017.