În toamna anului trecut, primarul Valentin Vrabie venea, din Çanakkale, Turcia, cu tolba plină de vești bune: începând cu anul universitar 2017, tinerii din Medgidia aveau să aibă posibilitatea de a studia la prestigioasa Universitate din Çanakkale, beneficiind de decontarea integrală a transportului, cazării, studiilor și o bursă consistentă pentru studiu.

Dacă anul trecut primarul Medgidiei mergea în vizită în Turica, anula cesta, delegația din Çanakkale este cea care revine la Medgidia, unul dintre scopurile vizitei fiind tocmai acesta: definitivarea formalităților pentru ca, din toamnă, studenții din Medgidia să plece la facultate în Turcia.

În perioada 27-30 iunie, Medgidia este gazda unei delegaţie formată din patru profesori de la Universitatea Çanakkale din Turcia, care vor prezenta oferta educaţională pentru anul universitar 2017-2018. La Casa de Cultură „I.N. Roman” sunt aşteptaţi toţi elevii care sunt interesaţi să studieze la o universitate din Republica Turcia.

Începând cu anul universitar 2017-2018, 50 de tineri din Medgidia primesc decontarea integrală a transportului, cazării, studiilor și o bursă consistentă pentru a învăța la prestigioasa Universitate din Çanakkale. După terminarea facultății, tinerii noștri absolvenți  au posibilitatea să fie angajați la centrele de cercetare de acolo sau să vină acasă, la Medgidia pentru a pune bazele unor afaceri în țara natală.

Acest lucru este posibil în urma discuţiilor purtate acum câteva luni de primarul Valentin Vrabie cu președintele Camerei de Comerț Locale, cu prefectul regiunii și cu primarul orașului. Çanakkale este un oraș-port de pe coasta asiatică a Dardanelelor și are o populație de peste 200.000 locuitori.â

 

sursa foto: Adrain Boioglu – Ctnews.ro