În 49 de unităţi administrativ-teritoriale din 32 de judeţe s-au desfășurat, ieri, alegeri locale parţiale pentru funcţia de primar. La Constanța, locuitorii din Nicolae Bălcescu au fost chemați la urne pentru a-și alege primarul.

Deși era văzut drept favorit în cursa pentru primăria comunei, candidatul PSD, Nicolae Ciocânete a pierdut alegerile în fața independentului Nicolae Timofte. Difernța dintre cei doi a fost de doar 4 VOTURI. PSD a anunțat însă că va contesta rezultatul alegerilor, asta după ce s-au făcut renumărări ale voturilor. Potrivit unor surse prezente la procesul de votare, locuitorii din Nicolae Bălcescu l-au preferat, în majoritate, pe Timofte, în timp ce la Dorobanțu favorit a fost Ciocănete.

După doar un an de la alegerile locale, cei din Nicolae Bălcescu au fost nevoiți să aleagă un nou gospodar-șef, după ce primarul ales în 2016, Viorel Bălan, a fost demis din funcţie prin ordin al prefectului Constanţei, în urma raportului de evaluare emis de Agenţia Naţională de Integritate care l-a declarat pe primarul Viorel Bălan incompatibil cu această funcţie.

Ulterior, Bălan a renunțat la PNL, partid din partea căruia reușise să obțină fotoliul de primar, în favoarea PSD. El a fost urmat la PSD și de către Nicolae Ciocănete, cel cu care a făcut echipă la Primăria Nicolae Bălcescu.

Așadar, fostul viceprimar, Nicolae Ciocănete, a candidat din partea PSD, Adrian Albu a reprezentat PNL, iar Lucian Constantin, PMP. Au mai fost și trei candidați independenţi – Dumitru Timofte, Tudor Gheorghe şi Nicolae Albu.