Ddeputatul PMP Constanța, Robert-Nicolae Turcescu, a pus iarăși în discuție problema Unității de Primire Urgențe a Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. Apostol Andrei“ Constanța în plenul Camerei Deputaților. Potrivit deputatului de Constanța, bugetul aprobat în 2017 pentru Titlul II – cheltuieli materiale – este de 6.491 mii lei, ceea ce înseamnă 54,09% din bugetul solicitat (12.000 mii lei) și 61,38% din bugetul anului 2016 (10.575 mii lei) aprobat pentru aceeași destinație.

Subdimensionarea bugetului pune în pericol activitatea unității medicale menționate și creează disfuncționalități majore în desfășurarea activității medicale.

Robert Turcescu: „Spitalul Județean Constanța este într-o stare deplorabilă, din cauza subfinanțării și nu va putea face față unui flux sporit de pacienți. Doar în week-endul trecut au ajuns pe litoral peste 130.000 de turiști din toată țara.

Subfinanțarea acestei unități medicale este o crimă cu premeditare!

Este necesară suplimentarea bugetului Unității de Primire Urgențe a Spitalului Clinic de Urgență «Sf. Apostol Andrei» Constanța, cel puțin la nivelul execuției bugetare a anului 2016, astfel încât să permită desfășurarea în condiții normale a actului medical și trimestrializarea acestuia să țină cont de specificul zonei și activității UPU Constanța, și anume creșterea numărului de pacienți în timpul sezonului estival“, precizează Turcescu.

„Subfinanţarea acestei unităţi medicale este o crimă cu premeditare! O afirm tranşant şi va dau şi o explicaţie: doar în week-endul trecut au ajuns pe Litoral peste 130.000 de români din toată ţară. Ferească Dumnezeu că 1% dintre cei care merg pe litoral în această vara să aibă nevoie de îngrijiri medicale în regim de urgenţă! Spitalul Judeţean Constanţa este într-o stare deplorabilă din cauza subfinanţării şi nu va putea face faţă unui flux sporit de pacienţi. Domnule Grindeanu, nu va jucaţi cu viaţă românilor, faceţi rapid corecţiile bugetare necesare astfel încît Spitalul Judeţean Constanţa să aibă fondurile necesare unei funcţionari optime!“, afirmă Robert Turcescu.

Amintim că, în urmă cu câteva zile, deputatul a primit o înștiințare din partea conducerii CJC prin care era informat cu privire la situația spitalului, cerândui-se sprijinul. Ulterior, conducerea CJC a făcut o „rectificare“, precizând că astfel de informări au fost trimise către toți parlamentarii constănțeni. Cu toate acestea, singurul care a luat poziție a fost Turcescu.