Sărbătoare mare, astăzi, în rândul angajaților Serviciului de Ambulanță Județean (SAJ) Constanța. Managerul instituției, dr. Vasile Popescu, a serbat ieșirea la pensie. Colegii săi s-au adunat pentru a-i ura pensie lungă și pentru a-i mulțumi pentru anii în care le-a fost șef.

„Un reper pentru SAJ Constanța: dr. Vasile Popescu! Vă mulțumim pentru tot ce ne-ați învățat! Pensionare lungă!“; „Vă mulțumim pentru ceea ce este SAJ astăzi și pentru ceea ce suntem noi. Am asistat zilele trecute la momente unice de apreciere și de respect pentru un manager. Vă mulțumim!“ i-au urat colegii de la SAJ Constanța.

„Spuneați că a ajuns SAJ Constanța sus. Este adevărat, a ajuns sus. La ultimele două analize am fost primii, în capătul piramidei valorice. Asta nu înseamnă că trebuie să vă mulțumiți doar cu ce s-a realizat până acum. Dar să știți că dacă s-a realizat, s-a realizat datorită vouă. Sunteți un colectiv grozav și sunt sigur că o să rămâneți aceeași oameni respobnasbili, iubiți, dăruiți muncii lor minunați.

E dificil să vorbesc acum, dar aș nega dacă nu v-aș spune că mă simt mândru, mândru că am condus un sfert de veac un serviciu pe care, astăzi, îl văd apreciat de foarte multă lume. Nimeni nu exagerează, toți vorbesc și apreciează ceea ce văd. Eu sunt un om căruia Ambulanța i-a oferit multe momente fericite de-a lungul anilor, care am pus înainte de toate munca noastră, a unității. Și, în viață, dacă îți faci treaba cum trebuie, poți să o iei oricând de la 0. Vă mulțumesc pentru modul în care ați înțeles să colaborați, în care ați înțeles să vă faceți treaba!“, a spus dr. Vasile Popescu, printre lacrimi, colegilor care s-au adunat să îi serbeze ieșirea la pensie.

Medicul Vasile Popescu şi-a început activitatea la SAJ în toamna lui 1991 pentru ca, peste ani, să devină managerul general al instituției. Pe 2 febriarie anul acesta el a împlinit 65 de ani. Născut în comuna Stejaru, judeţul Tulcea, Vasile Popescu a învăţat la Liceul Teoretic Topolog, Tulcea, iar ulterior a urmat cursurile Facultăţii de Medicină din Craiova. A devenit doctor în medicină la Universitatea din Oradea în anul 2008. Vreme de 11 ani, până în 1992 a fost angajat al DSP Tulcea, iar de atunci și-a dedicat cariera ambulanței din Constanța, vreme de un sfert de secol.

A fost distins cu mai multe premii: ordinul „Meritul sanitar în grad de ofiţer cu însemn pentru civili” în semn de apreciere pentru serviciile aduse la îmbunătăţirea stării de sănătate a populaţiei, pentru priceperea, grija şi devotamentul arătate în îngrijirea bolnavilor în cadrul Serviciului de Ambulanţă judeţean Constanţa, în anul 2004; diploma de excelenţă pentru contribuţia adusă la dezvoltarea sistemului de urgenţă prespitalicească din judeţul Constanţa – 2004; diploma de excelenţă pentru colaborare şi sprijin permanent în cadrul Sistemului Integrat de Asistenţă Medicală de Urgenţă acordată de ISU „Dobrogea” al judeţului Constanţa în 2006; diploma-medalie pentru consultanţă şi evaluare în Reabilitarea Sistemului Serviciilor de Urgenţă din România, acordată de Ministerul Sănătăţii – Agenţia Elveţiană de Cooperare şi Dezvoltare în 2007 şi diploma pentru sprijin în dezvoltarea SMURD şi a Sistemului Integrat de Asistenţă Medicală şi Prim Ajutor Calificat din România, decernată în 2010.

Vasile Popescu este și membru al Asociaţiei Serviciilor de Ambulanţă din România, al Asociaţiei Serviciilor de Urgenţă Prespitalicească din România, al Consiliului Naţional Român de Resuscitare şi al Consiliului European al Resuscitării.

 

Sursa foto: Facebook.com/claudiadiana.tatarici