Joi seară, Organizația municipală Medgidia a Partidului Național Liberal a fost în fierbere. În această perioadă sunt alegeri interne în toate organizațiile locale, premergătoare alegerilor generale pentru Organizația Județeană.

Doi candidați s-au arătat interesați să preia frâiele organizației locale – Ion Gana, fost consilier local și fost director al Apollo Ecoterm și Mihai Gabriel Vîlceanu, membru PNL relativ nou. Alegerile au fost câștigate de cel din urmă, spre nemulțumirea lui Gana, care a părăsit, nervos, ședința.

59 de membri au fost prezenți, care au decis cu 43 de voturi ca noul președinte să fie Mihai Vîlceanu, în timp ce Gana a strâns doar 16 voturi.

Comitetul de Coordonare Local al PNL Medgidia l-a desemnat în fruntea organizației pe Mihai Gabriel Vîlceanu. În urma centralizării voturilor exprimate, Biroul Politic Local al PNL Medgidia este format din opt vicepreședinți – Stelică Caprinciu, Petre Epure, Georgiana Rosemari Gheorghiu, Gonul Iusein, Feuzi Ismail, Viorel Ciprian Copilu, Anghelos Daniel Govedaris și Adrian Denis Scabatură, opt membri și un trezorier.
La ședință au participat președintele PNL Constanța, Gheorghe Dragomir, deputații Bogdan Huțucă și Robert Boroianu, secretarul Comisiei de Coordonare și Desfășurare a Alegerilor, Marilena Dragnea, secretarul general al PNL Constanța, Septimiu Bourceanu, consilierul județean Marian Crușoveanu și primarul comunei Corbu, Marian Gălbinașu.

Ce avere a strâns noul președinte al PNL Medgidia

Cum spuneam, Mihai Vîlceanu, noul președinte al PNL Medgidia a candidat pentru un mandat de consilier local, fără prea mare succes în „prima linie“. Potrivit declarației de avere completată în această calitate, de candidat, Vîlceanu deține împreună cu soția, Luminița, un teren intravilan de 62 de metri pătrați, cumpărat în 1992. Tot în Medgidia deține, din 1999, o casă de locuit de 48 de metri pătrați.

Tot din declarația de avere aflăm că în anul 2015 a vândut un autoturism Mitsubishi COlt pentru suma de 4.000 de euro. În ceea ce privește deținerea de capital social în SA-uri sau SRL-uri, Vîlceanu declară că deține 25% – 3.000 de acțiuni, în valoare de 30.000 de lei la Magenta System SA și tot 25% – 25 de părți sociale în valoare de 250 de lei la Magenta Security SRL.

De altfel, în anul 2015 acesta a câștigat salarii de 22.720 de lei ca director de marketing al Magenta System SA, în timp ce soția sa, Luminița, a încasat 41.962 de lei ca inspector cadastru în cadrul OCPI Constanța.

Din declarația de interese aflăm că este asociat/acționar la cele două societăți menționate și în declarația de avere. Nu este menționată însă apartenența la vreun partid.

Ce avere are contracandidatul, Ion Gana

Cât despre contracandidatul său, Ion Gana,  acesta declară că deține 5.000 de metri pătrați de teren intravilan într-un sat din județul OLT, a cărui valoare de impozitare este de 20.000 de lei. EL mai deține un apartament și un garaj în municipiul Medgidia, dar și o casă de locuit în același sat Profa din județul Olt.

Mai deține un autoturism Skoda Octavia și altul Vauxhall Frontera din 2004, respectiv 1998.

În anul fiscal anterior depunerii declarației de avere, Ion Gana a câștigat 15.000 de lei ca director al Euroconstruct Invest SRL, în timp ce soția, Mariana Gana, a încasat salarii însumând 16.800 de lei de la Primăria Medgidia, la care se adugă 300 de lei, alocația de la stat a fiicei.

Din declarația de interese reiese că este administrator și asociat (100%) la Adonis Trans SRL,  și doar asocait la Euroconstruct Invest SRL (40%) și  Art Siv Construct SRL (30%). Tot din declarația de interese aflăm că este membru în Biroul politic al PNL Medgidia.