Stadionul Ghencea, una dintre arenele cele mai cunoscute din ţară, va fi demolat total, fără a mai fi păstrată actuală tribună oficială, au decis reprezentanţii Ministerului Apărării şi a Compania Naţională de Investiţii, potrivit informaţiilor transmise la solicitarea HotNews.ro. 

În locul actualului stadion ce va fi demolat va fi construită o arena nouă, cu cel puţin 30.000 de locuri. Construcţia unui nou stadion modern în complexul Ghencea vine pe fondul pregătirilor la care s-a angajat România pentru a găzdui patru din meciurile campionatului European de Fotbal din 2020.

Potrivit autorităţilor de la Armata, următoarea etapă este de a scoate la licitaţie realizarea studiului de fezabilitate şi aprobarea indicatorilor tehnico economici ai investiţiei prin Hotare de Guvern, urmând că mai apoi să fie lansată şi licitaţia pentru construcţia propriu-zisă.

Stadionul a mai trecut printr-un proces de modernizare şi în 2007, când Steaua Bucureşti a reintrat în grupele Champions League, după o pauză de 10 ani.

Autorităţile din cadrul Ministerului Apărării au transmis HotNews.ro că sunt avute în vedere câteva caracteristici cheie:

– minim 30.000 locuri,
– spaţii cazare pentru sportivi – cel puţin 12 camere duble şi spaţii conexe
– un muzeu amenajat pe o suprafaţă estimată între 1.500 – 1.700 mp.
– stadionul ar trebui să dispună de 150 de locuri de parcare securizate pentru oficiali, conform normativelor UEFA, „Unică opţiune fiind aceea de a realiza o parcare subterană direct în vecinătatea sectorului oficial”, se arată în răspunsul CSA.

România va găzdui la Bucureşti, pe Arena Naţională, patru din meciurile campionatului European de Fotbal din 2020, însă pentru acest lucru va trebui să ducă la capăt mai multe proiecte de modernizare a infrastructurii sportive şi a celei de transport.

Pentru EURO 2020, Bucureştiul va trebui să aibă 5 arene moderne şi funcţionale, pe care formaţiile care sosesc în România să se antreneze şi să joace. Cele 5 arene nominalizate sunt: „Arena Naţională” (unde se vor juca meciurile oficiale: trei din faza grupelor şi unul din optimi), „Ghencea”, „Ştefan cel Mare”, „Giuleşti – Valentin Stănescu”, dar şi stadionul „Iolanda Balaş Soter”/ Arcul de triumf, din complexul Federaţiei Române de Rugby, unde naţionalele care vor veni în Capitală se vor antrena.

Stadioanele ar trebui finalizate până în 2019, cu minim un an înaintea competiţiei internaţionale, astfel încât arenele să poată găzdui o serie de meciuri şi să primească certificările UEFA.

…………………………………….

 

Articol complet pe Hotnews.

 

Sursa: hotnews.ro