Cei mai merituoși elevi ai Școlii Gimnaziale „Lucian Grigorescu“ din Medgidia au fost premiați și aplaudați la scenă deschisă cu ocazia zilei școlii, celebrată, ca în fiecare an, pe 1 februarie. Dar felicitările și aplauzele au trecut, iar acum micii performeri s-au întors la activitatea lor susținută de studiu.

Devenită una dintre cele mai apreciate școli gimnaziale din județul Constanța, cu un corp profesoral bine pregătit și cu elevi care întotdeauna s-au făcut remarcați la concursurile și olimpiadele școlare, Școala „Lucian Grigorescu“ din Medgidia se poate mândri că are și acum zeci de elevi care duc mai departe, cu mândrie, renumele școlii pe cele mai înalte culmi ale succesului.

Rezultat foarte bun la faza națională a Olimpiadei de Biologie

Anul trecut, Școala Gimnazială „Lucian Grigorescu“ a fost chiar reprezentată cu mândrie de elevul Richard Andrei Radu, din clasa a VII A, la faza națională a Olimpiadei de Biologie. Elevul medgidian a reușit ceea ce și-a propus, și anume să fie între primii cinci elevi din țară la materia sa preferată, biologie, obligație față de sine de care s-a achitat cu succes.
Doi dintre elevii școlii, Căciularu Andrei Antonio și Mocanu Dragoș Marius au primit premiul „Categoriei I“. Adică au avut rezultate atât la concursurile școlare, cât și la olimpiade, încheind anul școlar 2015-2016 cu media generală 10. Ambii sunt acum în clasa a VII B. Așadar, ambii au obținut mențiuni la olimpiada de Fizică de anul trecut, dar sunt pasionați și de Geografie. Andrei Antonio a obținut și premiul I la Concursurile județene de geografie „Geo+“ și „Terra“ și premiul al III-lea la concursul județean de geografie „Constantin Brătescu“, iar Dragoș Marius a obținut premiul III la concursul „Terra“.
Alți zece elevi au încheiat anul şcolar anterior tot cu media generală 10, remarcându-se și la Olimpiadele școlare. Este vorba despre elevii: Vasile Andrei, Horneț Alexandru Andrei, Vlădăreanu Iulia Cristiana, Avram Cristian Ștefan, Radu Richard Andrei, Banu Mihai Alexandru, Buzoianu Mario Andrei, Andron Anca Florentina, Chivu Corneliu Ionuț, Dumitrescu Crina și Chera Alexia Arina. Tot cu media generală 10, dar de data aceasta având trecute în palmares doar rezultatele obținute la concursurile școlare sunt alți trei elevi: Budacu Sandra Ana, Nedelcu Ioan Andrei și Latif Sevil.
Alți șapte elevi au reușit performanța de a ajunge într-una din fazele olimpiadelor. Este vorba despre elevii: Bechir Amela, Ichim Maria Victoria, Călin Mihai, Buzoianu Radu Bogdan, Mehmet Meryem, Tofăleanu Codruț și Calu Elisa, în timp ce alți patru elevi s-au remarcat la concursurile judeţene de fizica și geografie: Balaban Eduard, Vasile Adriana, Bedreag Răzvan și Platon Eduard.
Deși nu au avut participări la olimpiade sau concursuri colare, Școala Lucian Grigorescu se poate mândri cu alți cinci elevi care au încheiat anul şcolar cu media generală 10. Este vorba despre: Benali Bilghin Sarah, Cornea Daria Andreea, Ioancea Alexandra Maria, Fărcaş Carolina Iuliana și Barbu Sebastian Marian.

În total, în cadrul galei de premiere prilejuite de Ziua Școlii Gimnaziale „Lucian Grigorescu“, 32 de elevi merituoși ai școlii au fost premiați de conducerea școlii și de către asociația de părinți. Elevii au primit diplome dar și premii în bani.
Tuturor elevilor le urăm succes și putere de muncă pe mai departe, iar cadrelor didactice care le-au îndrumat pașii pe calea ştiinţei nu putem cât să le dorim să aibă parte de tot mai mulți copii ageri la minte, unde să semene semințele iubirii de învățătură.