Autoritățile locale din comuna Aliman așteaptă demararea lucrărilor la cele două proiecte care au fost aprobate spre finanțare de către Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice prin programul PNDL II în anul 2017. Aproape 16 milioane de lei (3,5 milioane de euro) este valoarea celor două proiecte pe care Primăria Aliman le-a accesat prin acest program guvernamental. Este vorba despre proiectul „Asfaltare străzi în comuna Aliman, jud. Constanța“, în valoare totală de 15.206.242 de lei.

De asemenea, un alt proiect important pentru comunitatea locală este cel de modernizare a iluminatului public, proiect în valoare de 507.870,57 de lei.

Comuna Aliman s-a numărat, anul trecut, printre cele 50 de primării care au primit bani de la Consiliul Județean Constanța. Primarul comunei Aliman, George Nicola, spune că banii pe care i-a primit pe final de an de la Consiliul Județean Constanța, îi va folosi pentru proiectul de asfaltare: „Nouă ne-a revenit 100.000 de lei, bani pe care îi vom folosi pentru cofinanțarea proiectului de asfaltare”.

Însă nu doar pe alocările guvernamentale sau cele de la Consiliul Județean se bazează administrația publică locală de la Aliman, ci și pe resursele proprii. Anul trecut au fost demarate, la Dunăreni, lucrările pentru construirea unui dispensar, care acum sunt aproape de final. „Am ajuns cu lucrările la interior, în funcție de cât de blândă va fi iarna ce o vom avea, sperăm să finalizăm în cel mai scurt timp. Dispensarul este gata în proporție de 80%, sperăm să finalizăm lucrările la interior ca să definitivăm totul spre primăvară”, spune primarul George Nicola.

Proiectul a fost demarat încă din vara anului trecut și, în prezent, potrivit primarului George Nicola, lucrările avansează într-un ritm favorabil. Pe lângă funcțiunea de dispensar, va fi prevăzută și cu un spațiu ce va deservi drept anexă a Primăriei. Suma totală pe care primăria a investit-o în realizarea construcției se ridică la 500.000 de lei, bani ce au fost alocați din bugetul local.