Un bărbat din Galați a primit o amendă în valoare de 200 de lei pe motiv că a jignit un polițist pe Facebook. Reprezentanțîi Poliției Galați spun că sancțiunea a fost aplicată conform prevederilor legale, relatează News.ro.

Bărbatul s-a plâns pe Facebook că este victima unui abuz, după ce a fost sancționat cu o amendă în valoare de 200 de lei pentru jigniri aduse unui polițist pe rețeaua de socializare.

De altfel, el a și postat ulterior o fotografie a  procesului verbal pentru a-și susține afirmațiile. „În dată de 14.01.2018 a postat un comentariu pe Facebook cu referire la un polițist din cadrul Secției 3 Poliție în care îi aducea acestuia injurii „un bou de polițist de la a 3-a, îl cunosc și știu ce spun”. V[ mulțumesc că m-ați înțeles”, a relatat el pe Facebook.

Reprezentanții Poliției Județene Galați confirmă faptul că bărbatul respectiv a fost amendat după ce a adresat injurii unui polițist pe Facebook. Sancțiunea i s-a aplicat conform Legii nr. 61 pentru adresare de cuvinte și expresii jignitoare, sancțiunile prevăzute fiind de la 200 la 1.000 de lei.

„Este vorba despre un bărbat care a fost amendat pentru injurii, sancțiunea aplicată fiind în cuantum de 200 de lei”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Galați, Gabriela Costin.