Ministrul propus al Apărării, Mihai Fifor, a declarat luni, la audierea din comisiile de specialitate ale Parlamentului, că trebuie întărite capabilitățile militare ale României și la Marea Neagră.

În acest context a anunțat că are în vedere lansarea unui program de înzestrare a Forțelor Navale cu un submarin produs pe un șantier românesc, scrie Agerpres.
„Este foarte mare nevoie de modernizarea forțelor navale. Cred că este un program extrem de ambițios programul pe care ne propunem să-l lansăm și să-l ducem spre aprobare în CSAT și desigur în Parlamentul României, programul înzestrării Forțelor Navale Române cu submarin, deci cu capacități de lupta submarină. Un lucru care ar putea să readucă Forțele Navale Române în zona de principal jucător la Marea Neagră, cum ne dorim să fim cu Armata română în ansamblul sau”, a afirmat Fifor.

El a amintit că Armata are încă în dotare submarinul „Delfinul” pentru exerciții. „Prin urmare, cred că nu este nimic spectaculos în ideea de a putea să derulăm un astfel de program pe termen mediu cu producție a unei astfel de capacități într-un șantier naval românesc”, a arătat Fifor.

Sursa: www.hotnews.ro