Românii și votanții PSD trebuie să afle de la miniștrii noului cabinet despre activitatea lor și, în acest sens, aceștia vor comunica săptămânal ceea ce fac, a declarat, duminică, secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ștefănescu, citat de Agerpres.

Potrivit acestuia, strategia de comunicare a guvernului, actualizată în cadrul reuniunii PSD-ALDE de la Palatul Parlamentului, există mai de mult, dar nu era utilizată la întreagă ei capacitate.

„Miniștrii, săptămânal, vor face conferințe de presă, vor anunță ce au realizat. (…) Strategia asta există dinainte, nu prea a fost ea utilizată foarte des, adică la întreagă ei capacitate. Dar este foarte important că miniștrii să explice românilor și celor care ne-au votat ceea ce fac acolo, și primul ministru este foarte ferm în această chestiune. Asta a fost și discursul purtat ieri cu cei din cabinet și cu miniștrii care nu mai sunt, dar, și azi, comunicarea trebuie să fie permanentă, transparență, totală. Suntem deschiși la orice fel de critici. (…) Sperăm că acest cabinet să nu dezamăgească și să recupereze și acei 5% neefectuati din programul de guvernare de anul trecut”, a afirmat Ștefănescu.

Despre ministrul Educației

Întrebat dacă și-a mai schimbat părerea despre ministrul desemnat al Educației, Ștefănescu spune că Valentin Popa este cel care trebuie să demonstreze că este un om bine pregătit.

„Domnul ministru al Educației trebuie să iasă public, să țină un speech, să dea răspunsuri la întrebări și să demonstreze că este bun și că această imagine este doar provizorie – el de fapt este un om foarte bine pregătit. Vedeți că-l susțin și rectori din țară, mă rog, mergem pe linia dreapta acum”, a spus secretarul general adjunct al PSD.

Sursă foto: www.mediafax.ro