Ministrul Tineretului și Sportului, Marius Dunca, a anunțat vineri dimineață că va renunța la funcție și nu va mai face parte din al treilea Guvern PSD-ALDE, condus de Viorica Dăncilă.

 

Marius Dunca a afirmat dimineață că, în ciuda unor semnături de susținere, el a decis să renunțe la funcție. „De două, trei luni am spus că o să fac un pas în lateral. Am discutat cu președintele Dragnea și dânsul mi-a zis: mai rămâi, de două, trei luni. I-am spus nu, pentru că sunt și președinte de organizație, trebuie să am grijă de organizația de partid”, a susținut Dunca.

Astăzi, PSD se întruneşte de la ora 11:00 în şedinţa Comitetului Executiv Naţional (CExN), pentru a stabili componenţa viitorului guvern, la capătul unei săptămâni intense de negocieri cu liderii unor filiale judeţene, care încearcă să îşi impună reprezentanţi în noul executiv.

În pofida avertismentelor preşedintelui Klaus Iohannis, în cabinetul condus de Viorica Dăncilă s-ar putea regăsi şi persoane cu „probleme penale”, precum fostul ministru Rovana Plumb şi fostul vicepremier Sevil Shhaideh. De altfel, întrebat dacă membri ai PSD cu dosare penale ar putea face parte din viitorul guvern liderul social-democraţilor, Liviu Dragnea, a răspuns afirmativ: „Da. Am hotărât să ne facem noi Guvernul, şi nu alte instituţii”.