Simona Halep s-a calificat, miercuri dimineaţă, în prima semifinală a carierei pe cimentul de la Australian Open, la capătul unei prestaţii la superlativ.

 

Liderul mondial i-a cedat doar cinci game-uri Karolinei Pliskova (6-3, 6-2), apoi a explicat reţeta serviciului.

Conştientă că startul de meci nu a fost cel pe care-l dorea, iar cehoaica a luat un avantaj de trei game-uri, Simona a dezvăluit că principalul avantaj a fost în capacitatea de a citi serviciul Karolinei, iar, de acolo, lucrurile au devenit simple.

„E o bucurie să mă aflu în semifinale, am fost doar la juniori, în 2008. Nu a fost cel mai bun start de meci, dar am ştiut că trebuie să dau un restart, să nu mai ratez mingi şi am reuşit să servesc bine şi să deschid terenul. Am servit bine, totul a mers conform planului pentru mine. Cred că sunt foarte puternică la retur, antrenez asta şi e foarte important pentru mine să fac adversarul să aibă dubii în game-urile de serviciu. I-am citit de multe ori serviciul, m-am bucurat că am reuşit să o împing în spatele terenul. E un secret cum i-am citit serviciul, voi păstra asta pentru mine, pentru că data viitoare va şti.”, a spus Simona Halep.

Cât despre confruntarea din semifinale, cu Angelique Kerber, fost lider mondial, Simona ştie că nu va fi foarte asemănătoare cu meciul de azi.

Citește și:

Cu ce sponsor e pe cale să semneze Simona Halep