Absolvenții de liceu, care susțin Bacalureatul în 2018, au la dispoziție, pe site-ul subiecte2018.edu.ro, modele de subiecte pentru probele orale din cadrul examenului.
Față de anul trecut, cele mai importante modificări ale examenului de Bacalaureat sunt faptul că probele orale se vor desfășura în timpul anului școlar, în februarie. De asemenea, lucrările scrise ale examenelor naționale vor fi corectat online, acasă sau în centrul de corectare, de către profesori, menționează Hotnews.
Modelele de subiecte pentru Evaluarea Națională au fost construite în funcție de trei cerințe: formulare clară, precisă și în strictă concordanță cu programele de examen, nivel mediu de dificultate și posibilitatea de a fi rezolvate în 120 de minute.
Modelele orientative de subiecte/biletele de examen/pachetele de fișiere pentru Bacalaureat 2018 au fost concepute în concordanță cu programele în vigoare ale examenului. Acestea trecbuie să valorifice capacitatea de analiză, de sinteză, de generalizare și de abstractizare a candidaților.
De asemenea, vizează cuprinderea echilibrată a materiei studiate, solicitându-se demonstrarea competențelor prevăzute în programele de examen, respectiv încadrarea în timpul prevăzut de metodologie pentru rezolvarea sarcinilor de lucru.
Comparativ cu anul 2017 nu au fost operate modificări în structura subiectelor.