În prima ședință extraordinară de Consiliu Local, aleșii din Medgidia au avut de votat un singur proiect de hotărâre. Acesta a vizat aprobarea acoperirii definitive din excedentul bugetului local al deficitului secțiunii de funcționare pe anul 2017 și utilizarea excedentului bugetului local al Municipiului Medgidia pentru acoperirea temporară a golurilor de casă aferent secţiunii de funcţionare în anul 2018.

Deși consilierii PSD au încercat să creeze o atmosferă agitată pe parcursul ședinței, deturnând discuția referitoare la proiectul de hotărâre aflat pe ordinea de zi, în final, punctul a trecut cu 11 voturi pentru. Cele două abțineri de la vot și un vot împotriva proiectului au aparținut aleșilor locali PSD.

Referitor la atitudinea consilierilor PSD, primarul municipiului Medgidia, Valentin Vrabie, declară că “ să încerc să evit orice discuție cu domnii de la PSD, “ niciodată nu au venit cu o soluție pentru Medgidia, vreo resursă”. „Au încercat să-mi forțeze oarecum mâna să acopăr o gaură neagră a PSD pentru care am plătit 100 de miliarde de lei într-un an și jumătate și pentru care mai trebuie să plătim încă 80 de miliarde de lei. Eu am venit să fac treabă, nu sunt șantajabil, nu mi-e frică de nimeni, fac ce este corect pentru oamenii cu care chiar vorbesc și nu sunt nepăsător la problemele lor, încerc să găsesc soluții”, spune primarul.

„Medgidia nu poate fi blocată

Disputa declanșată în acceastă seară a pornit de la explicația pe care consilierii PSD au cerut-o, referitoare la transferarea sumei aprobate la ultima ședință de anul trecut, în contul societății Apollo Ecoterm. Formalitățile de la finele anului au îngreunat procedura însă administrația locală a găsit o altă soluție astfel încât angajații societății să poată primi banii de salarii. “Au primit o sumă de bani, sunt pârghiile pe care eu le-am folosit astfel încât acei oameni să aibă bani de sărbători. Eu fac mai mult decât să vorbesc. Apollo Ecoterm nu și-au primit salariile nu din cauza mea, ci din cauza că de cinci ani și jumătate doamna viceprimar (n.r. Luminița Vlădescu) a administrat această societate. Am plătit datorii timp de un an și jumătate. Această societate trebuie să se restructureze, nu este o gaură neagră în care și-au angajat înaintașii de partid. Toți sunt membri de partid și fac doar politica PSD-ului, dar PSD-ul nu a adus niciun leu la Medgidia”.

Primarul municipiului susține că replicile aleșilor PSD nu și-ar avea rostul în contextul creat în Consiliul Local de ceva vreme încoace. “Moral nu au dreptul să vorbească pentru că nu au votat nici la sfârșitul lunii decembrie rectificarea de buget, și nici proiectul de astăzi. Le mulțumesc consilierilor sănătoși la cap, că mai sunt unii care nu sunt, iar timpul va dovedi asta. Medgidia nu poate fi blocată, nu poate fi șantajată că eu nu o să cedez la șantajul lor și vom face mai multe lucruri decât și-ar dori ei vreodată”, declară primarul Valentin Vrabie.

În ciuda unui început de an tumultos, primarul este optimist. “Pentru anul 2018 îmi doresc să începem implementarea proiectelor pentru care am lucrat un an și jumătate, cât de curând se vor vedea roadele. Nimic nu apare peste noapte, mai ales în Medgidia unde tot acești consilieri cu gura mare au îndatorat orașul iar eu plătesc datoriile lor”, susține edilul.

Foto: Ilustrativ – Arhivă

Citește și:

Ședință de Consiliu Local la Medgidia. Nouă din 12 proiecte au fost aprobate

 

2 COMENTARII