Big Ben, clopotul din faimosul Turn cu ceas al Parlamentului britanic, a bătut din nou sâmbătă, în contextul unei pauze făcute de Crăciun la lucrările de renovare demarate la clădirea Parlamentului.

Clopotul din cadrul clădirii Parlamentului britanic va bătea până la anunțarea Anului Nou, atunci când va redeveni tăcut, cu excepția altor ocazii speciale.

„Sunetul plin de bucurie al Big Ben va răsună în sezonul sărbătorilor pentru londonezi, vizitatori și pentru milioanele de persoane care îl consideră una dintre principalele locații de sărbătorire a Anului Nou”, a declarat Steve Jaggs, paznicul ceasului informează agenția germană DPA, citată de Agerpres

Big Ben a rămas tăcut pentru o mare parte a timpului începând din luna august, odată cu demararea programului de renovare a clădirii Parlamentului, care va dura patru ani și va costă 61 de milioane de lire sterline (80 milioane de dolari).

Clopotul a fost folosit timp de câteva zile luna trecută în cadrul ceremoniilor care au marcat cea de-a 99-a aniversare a sfârșitului Primului Război Mondial.