Polițiștii din Constanța, cu suportul Direcției Operațiuni Speciale, au efectuat 17 percheziții la persoane bănuite de furt calificat prin metoda ,,Împrietenire’. 

La data de 13 decembrie a.c., polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, cu suportul Direcției Operațiuni Speciale a Poliției Române, au efectuat 17 percheziții domiciliare. Acestea s-au desfășurat în județele Galați, Brăila și Tulcea, la persoane bănuite de constituire a unui grup infracțional organizat și furt calificat prin metoda „împrietenire – oferire produse cosmetice/detergenți”.

În sarcina membrilor grupării au fost reținute, în perioada noiembrie 2016 – decembrie 2017, comiterea a 33 de infracțiuni de furt calificat, fapte comise în județele Constanța, Brăila, Vâlcea, Argeș, Cluj, Brașov, Sibiu, Prahova și în București.

S-au confiscat 1,3 kilograme de aur

Prejudiciul total cauzat este de aproximativ 300.000 de lei.

În urma perchezițiilor, polițiștii au ridicat în vederea confiscării 150.000 de lei, 22.000 de euro. 1,3 kilograme de bijuterii din aur, precum și alte bunuri cu valoare probatorie.

De asemenea, au fost indisponibilizate patru autoturisme, în valoare de aproximativ 80.000 de euro.

În urma administrării probatoriului, 15 persoane au fost reținute și încarcerate în Centrul de Reținere și Arest Preventiv Constanța, urmând a fi prezentate magistraților, în cursul zilei de astăzi, cu propunere de arestare preventivă.

Activitățile s-au desfășurat în cadrul unui dosar penal instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța, în care sunt cercetate 18 persoane.

Citește și:

Percheziții la Constanța și Valu lui Traian: Membrii unei grupări specializate în șantaj și înșelăciune au fost prinși