Chiar dacă anul se apropie de sfârșit și mulți se gândesc la vacanță, autoritățile din Aliman s-au gospodărit pentru iarna ce urmează și au planuri mari pentru anul viitor. Au aprovizionat toate școlile cu lemne pentru iarnă, au pregătit cadouri pentru Crăciun pentru toți copiii și speră ca anul viitor să finalizeze dispensarul din Dunăreni și proiectul de asfaltare a drumurilor din comună.

 

Pe final de an, autoritățile locale au avut parte de o surpriză din partea mai marilor de la județ. Comuna Aliman s-a numărat printre cele 50 de primării care au primit bani de la Consiliul Județean Constanța. Primarul comunei Aliman, George Nicola, spune că banii pe care i-a primit la sfârșitul lunii trecute de la Consiliul Județean Constanța, îi va folosi pentru proiectul de asfaltare: „La ședința care a avut loc zilele trecute s-au alocat diferite sume de bani autorităților locale din județ, bani care reprezintă procentul de 20% din sume defalcate din cota de 18,5% din impozitul pe venit. Nouă ne-a revenit 100.000 de lei, bani pe care îi vom folosi pentru cofinanțarea proiectului de asfaltare”.

Reamintim că administrația publică locală așteaptă demararea lucrărilor la cele două proiecte care au fost aprobate spre finanțare de către Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice prin programul PNDL II. Aproape 16 milioane de lei (3,5 milioane de euro) este valoarea celor două proiecte pe care Primăria Aliman le-a accesat prin acest program guvernamental. Este vorba despre proiectul „Asfaltare străzi în comuna Aliman, jud. Constanța“, în valoare totală de 15.206.242 de lei. De asemenea, un alt proiect important pentu comunitatea locală este cel de modernizare a iluminatului public, proiect în valoare de 507.870,57 de lei.

Dispensarul terminat în proporție de 70%

La Dunăreni, lucrările la finalizarea dispensarului nou construit în comună sunt aproape de final. “Ne apropiem de lucrările de interior, depinde de iarna ce o vom avea. Dispensarul este gata în proporție de 70%, sperăm ca pe parcursul iernii să lucrăm în interior ca să definitivăm totul spre primăvară”, spune primarul George Nicola.

Proiectul a fost demarat încă din vară și, în prezent, potrivit primarului George Nicola, lucrările avansează într-un ritm favorabil. Pe lângă funcțiunea de dispensar, va fi prevăzută și cu un spațiu ce va deservi drept anexă a Primăriei. Suma totală pe care primăria a investit-o în realizarea construcției se ridică la 500.000 de lei, bani ce au fost alocați din bugetul local.

Primarul comunei, ca un gospodar bun al localității în fruntea căreia se află și-a aprovizionat toate școlile cu material lemnos pentru toată iarna. “Am alocat suma de aproximativ 32.000 de lei pentru a cumpăra lemne pentru toate școlile din comună”, spune primarul George Nicola. De asemenea, pentru cei 410 elevi, școlari și preșcolari, câți are comuna, autoritățile locale au pregătit cadouri pe care aceștia le vor primi înainte de vacanța de Crăciun.

Citește și:

Ce primării au primit bani de la Consiliul Județean Constanța

Proiecte de 3,5 milioane de euro, accesate de Primăria Aliman. Lucrările de la dispensarul din satul Dunăreni, continuă

Comuna Aliman are planuri de dezvoltare: Începe construcția unui dispensar în satul Dunăreni

Alegeri în PNL: Ancuţa Belu şi George Nicola, reconfirmaţi lideri al organizaţiilor liberale locale de la Mihail Kogălniceanu, respectiv Aliman