PSD va organiza un miting de protest împotriva statului paralel şi ilegitim, a anunţat secretarul general adjunct al partidului, Codrin Ştefănescu, la finalul unei reuniuni informale a conducerii partidului.

Mitingurile PSD vor avea loc atât în Bucureşti, cât şi în ţară, data şi ora acestora, urmând să fie stabilită luni.

Codrin Ştefănescu a negat că şedinţa de duminică ar fi fost convocată pentru a da jos propriul Guvern sau prim-ministrul şi a calificat informaţiile apărute în presă în acest sens drept speculaţii, „nişte prostii” şi „nişte aberaţii”.

„Mitingul nostru nu e pentru susţinerea Guvernului, nu e pentru susţinerea lui Dragnea, a coaliţiei, a programului de guvernare. Va fi un miting împotriva statului paralel şi ilegitim, împotriva abuzurilor, împotriva ascultării telefoanelor, împotriva încălcării drepturilor şi libertăţilor cetăţeneşti. Un miting împotriva celor care consideră că din funcţiile pe care le au nealese pot să încalce Constituţia şi legile ţării. Este un miting care arată adevărata majoritate din România, este un miting pe care românii l-au cerut – cu acest mesaj au venit preşedinţii din judeţe”, a declarat Codrin Ştefănescu, la sediul central al PSD.

În aceeași zi, la aceeași oră

Potrivit acestuia, cei prezenţi la şedinţa de duminică – peste jumătate dintre preşedinţii de organizaţii din ţară – sută la sută au fost de acord cu organizarea acestui miting, urmând ca luni să se decidă data exactă.

„Acest miting va fi organizat în Bucureşti şi în toate oraşele ţării. Adică în Botoşani, Suceava, Brăila, Constanţa, Iaşi, toate vor avea loc în aceeaşi zi, la aceeaşi oră. Mesajul nostru va fi foarte clar şi în interiorul şi în exteriorul ţării – aceasta este majoritatea, aceştia sunt românii care vor cu totul altceva”, a detaliat Ştefănescu.

Întrebat dacă premierul Mihai Tudose este de acord cu această organizare, el a arătat că este vorba de preşedinţii de organizaţii judeţene. „Premierul nu este preşedinte PSD Brăila. Va fi prezent mâine la întâlnirea pe care o să o avem probabil la Parlament, unde vor fi prezenţi ceilalţi şefi de judeţe care nu au fost în seara asta aici”, a completat Codrin Ştefănescu.

El a menţionat că luni va avea loc întâlnirea conducerii PSD şi cu liderii organizaţiei PSD Bucureşti. De asemenea, vor participa și liderii de sectoare, alături de alţi lideri din teritoriu care nu au ajuns duminică la sediul central al PSD.

Sursa: www.europafm.ro