Primăria Municipiului Medgidia în colaborare cu Garnizoana Medgidia organizează pentru locuitorii municipiului o serie de manifestări menite să reîmprospăteze amintirea acestui important moment istoric. Vineri, 1 decembrie, se împlinesc 99 de ani de la înfăptuirea Marii Uniri a Transilvaniei cu Regatul Unit. 

Evenimentul va începe de la ora 11.00 cu slujba de comemorare a eroilor neamului care va avea loc la Monumentul Eroilor Români. Va urma un serviciu religios închinat eroilor neamului românesc, dar și o ceremonie de depunere de coroane de flori, încheiată cu defilarea trupelor Garnizoanei Medgidia și Batalionului 911 Infanterie „Capidava”.

Începând cu ora 12.30, pe platoul din fața Casei de Cultură a Sindicatelor „Lucian Grigorescu” și Piațeta Decebal va avea loc un program artistic realizat de ansamblurile Casei de Cultură „Ioan N. Roman”, o prezentare de tehnică militară și evocarea momentului istoric în prezența oficialităților publice locale. Evenimentul se va încheia cu defilarea trupelor Garnizoanei Medgidia și Batalionului 911 Infanterie „Capidava”.

Toți locuitorii orașului Medgidia și nu numai, cu mic cu mare, sunt așteptați de autoritățile locale să fie alături într-unul din cele mai importante momente ale anului, atunci când le putem aduce un pios omagiu înaintașilor noștri.