Autorităţile din Indonezia au anunţat luni instaurarea nivelului maxim de alertă pe insula turistică Bali, în condiţiile în care erupţia vulcanului Agung este iminentă. Locuitorii aflaţi pe o rază de 8-10 kilometri în jurul vulcanului vor fi evacuaţi, relatează site-ul agenţiei Reuters.

Instalațiile aeroportuare au fost închise la prima oră a zilei și vor rămâne astfel timp de 24 de ore, cu revizuiri periodice ale situației la interval de 6 ore, a arătat directorul de comunicare al agenției indoneziene pentru gestionarea dezastrelor, Sutopo Purwo Nugroho.

Decizia a venit la o oră după ce autoritățile indoneziene anunțaseră ridicarea nivelului de erupție de la 3 la 4, maxim, și mărirea razei de securitate din jurul craterului vulcanului până la 10 km.

Peste 40.000 de oameni au fost evacuaţi din zona Muntelui Agung din Insula Bali din cauza pericolului de erupere a vulcanului din apropiere, a anunţat, luni, Agenţia indoneziană pentru Prevenirea şi Atenuarea Dezastrelor (BNPB), relatează site-ul cotidianului The Independent.