Natura a fost foarte generoasă cu noi creând un aliment complex, cu un conținut de proteine, grăsimi vegetale, fibre, antioxidanți și multe minerale și vitamine – nuca. Însă la fel de valoroase sunt și cojile de nucă.

Deși multă lume le consideră nefolositoare și le aruncă, cojile de nucă au, datorită compoziției lor, câteva calități extraordinare. Încă din vechi timpuri, acestea se foloseau pentru proprietățile lor curative.

Poți folosi cojile de la nucă pentru ceai. Cel mai cunoscut efect al ceaiului de nuci este acela că e bun pentru circulația sângelui deoarece contribuie la subțierea sângelui îngroșat. De asemenea, pentru tratarea tusei, bunicile noastre fierbeau cojile de nuci.

Ceaiul din coji de nuci este un bun remediu pentru persoanele care vor să scape de tuse. Ceaiul se bea cald, nu fierbinte, neîndulcit, îndulcit cu miere simplă sau cu miere cu lămâie.

Evitarea ceaiului fierbinte este indicată deoarece în momentul în care suntem răciţi lichidul ne usucă mucoasa şi poate produce arsuri la nivelul ei, ceea ce poate duce la favorizarea apariţiei bacteriilor.

Tratează ulcerul și este o sursă de calciu

Pentru a trata ulcerul este bine să faci un ceai a cărui concentraţie să fie mult mai puternică. Totodată, recomandarea este ca pe stomacul gol, bolnavul de ulcer să ia câteva linguriţe din acest ceai.

Persoanele care consideră că au deficienţă de calciu pot recurge la varianta consumului constant de ceai din coji de nuci. Zilnic este indicat să beţi undeva între o jumătate de litru şi un litru din acest tip de lichid.

Pe lângă tratamentele oferite de cojile de nuci pentru consum intern, acestea pot fi folosite şi pentru tratamente externe. Se pot face frecţii uşoare sau să se aplice comprese din coajă de nucă verde în zonele cu varice.

Remediu pentru orice fumător

Consumat zilnic, pe stomacul gol, timp de 30 de zile, acest remediu va avea un efect uimitor asupra plămânilor, reușind să elimine substanțele nocive acumulate în timp prin intermediul fumatului. Totodată acest amestec va elimina și blocajele arterelor, îmbunătățind fluxul de sânge.

Macerat de nuci pentru curățarea sângelui

Cojile se pot folosi și pentru prepararea maceratului. Se toacă mărunt coaja de la 14 nuci uscate și se pune la macerat vreme de două luni jumătate cu 500 ml de țuică. Se ia câte o lingură de macerat, dimineața pe stomacul gol, pentru curățarea vaselor de sânge, tromboză, chisturi, depuneri de săruri, tumori sau mastopatie fibromatoasă.

Sursă foto: www.stirilekanald.ro

Citește și:

Ceaiul din cozi de cireșe și efectul uimitor pentru siluetă