Nici la cea de-a patra convocare a primarul municipiului Medgidia, Valentin Vrabie, aleșii locali nu au întrunit cvorumul necesar pentru ca cele două proiecte de hotărâri, privind aprobarea rectificării bugetului de venituri şi cheltuieli al Spitalului Municipal Medgidia și aprobarea trecerii unor bunuri imobile din domeniul privat în domeniul public al municipiului, să fie aprobate. 

Din nou, la Medgidia, povestea lipsei cvorumului a fost reluată. Și astăzi, o parte din angajații spitalul din oraș au fost prezenți în sala de ședințe a primăriei pentru a cere explicații în legătură cu lipsa primirii salariilor.

Este pentru a patra oară consecutiv când ședința extraordinară nu s-a putut ține

Este pentru a patra oară consecutiv când ședința extraordinară nu s-a putut ține pentru că din cei 19 consilieri au fost prezenți doar șapte consilieri: Nicolae Tutungiu (ALDE) și Nicolae Păun (ALDE), Georgiana Gheorghiu (PNL), Feuzi Ismail (PNL), Constantin Zisu (M10), Menan Samir (UDTTMR) și Arslan Ozgun (UDTTMR).

Pentru fiecare dintre cei absenți, președintele de ședință Feuzi Ismail a încercat să aducă explicații cu privire la lipsa acestora. Astfel, Brânză Dumitru  și Popa Dumitru(M10) – sunt internați în spital, Elena Florea (M10) având de asemenea probleme medicale, Parpală Florentin (M10) – plecat în delegație, Caprinciu Stelică (PNL) – plecat pentru o perioadă îndelungată,  Trifan Alin (PSD) – diferite probleme, Narcis Ion (PSD) și Aurel Rotaru (PSD), Epure Petre (PNL), Butnaru Marian (Mișcarea pentru Medgidia) – nu au răspuns la telefoane. De asemenea, de la ședință a lipsit și viceprimarul Luminița Vlădescu (PSD).

Angajații spitalului prezenți la ședință, în număr destul de mare, la fel ca și seara trecută, au invocat faptul că lipsa consilierilor este “o bătaie de joc la adresa salariaților spitalului, dar și a localnicilor din Medgidia”. “Nu este bine că nu au venit, ca să vă priveze pe voi de salarii. Este greu să faci ceva sub presiunea banilor”, a explicat consilierul Ismail Feuzi.

“Soluția legală este votul”

În aceste condiții, oamenii au cerut o alternativă, astfel încât să poată să-și primească banii. Soluția însă, nu există pentru că, așa cum explică președintele de ședință, Feuzi Ismail, “conform legii 215/2001 din cei 19 consilieri trebuie să fie prezenți cel puțin 11 pentru a fi aprobate hotărârile de consiliu. Soluția legală este votul. Totul se poate face doar în condiții legale”. A existat, de asemenea, ideea conform căreia ședințele nu ar fi fost convocate legal. Însă, consilierul PNL, Georgiana Gheorghiu, a infirmat acest lucru, precizând că documentul prin care s-au convocat ședințele este valabil. De asemenea, aceasta a precizat că lipsa consilierilor la ședințele extraordinare nu poate fi sancționată, doar lipsa lor la ședințele ordinare. Următoarea ședință ordinară a fost convocată pentru luni 22 noiembrie, la ora 8.30.

Eugen Aglițoiu: “Consilierii, cei absenți, nu conștientizează rolul lor social”

Managerul Spitalului Municipal, Eugen Aglițoiu a fost și el prezent, cerând, prin intermediul celor prezenți, măcar îndurare pentru pacienții și locuitorii pe care spitalui îi deservește. “Ajutați măcar pacienții, sunt 180.000 de locuitori care deservesc acest spital, răspunderea este mare. Șapte milioane de euro intră în oraș datorită spitalului. Consilierii, cei absenți, nu conștientizează rolul lor social, că spitalul este o răspundere foarte mare. Este o luptă politică, unii oameni nu au discernământ, sunt fără răspundere, cu problem de conștință ori de altă natură. Există un boicot și este un interes vădit de a crea problem populației”. Managerul a explicat că spitalul are la acest moment bani în conturi pentru medicamente, însă de săptămâna viitoare acestea se epuizează și se va ajunge din nou la lipsuri.

Citește și:

https://curierlocal.ro/14386/salariile-angajatilor-de-la-spitalul-municipal-medgidia-la-cheremul-intereselor-politice-ale-alesilor-psd-si-pnl/