Liceul Tehnologic ”Dragomir Hurmuzescu” Medgidia a marcat acestă zi importantă pentru români și, mai ales, pentru dobrogeni prin activitatea ”Remember 1878-2017 – Reintegrarea Dobrogei”.

În debutul activității, elevii claselor a XI-a E, a XI-a B și a XII-a A, coordonați de doamnele profesoare Olteanu Mariana și Siclitaru Roxana, au prezentat un material PPT și au audiat imnul national al României din perioada 1862-1884 – ”Marș triumfal și primirea steagului și a Măriei Sale Prințul Domnitor”. Au urmat momente artistice în care elevii au recitat poezii în limba română și în limba tătară, au cântat cântece populare dobrogene și au prezentat dansuri populare din Dobrogea multiculturală. Toate aceste momente artistice au fost presărate cu prezentări de costume populare dobrogene și tătărești.

Pentru cei interesați de cultura, tradițiile etniilor de pe meleagurile dobrogene și de istoria Dobrogei, doamna bibliotecar Sîrboiu Elena a amenajat un stand cu cărți pe care elevii au putut să le răsfoiască pentru a se informa.

14 noiembrie 1878 este o zi importantă pentru țară. Este ziua în care Dobrogea a revenit la patria mamă și a reintrat oficial în componența statului român modern.