Ieri, începând cu ora 9.00, la  Casa de cultură ”I. N. Roman” din Medgidia a avut loc deschiderea festivă a Conferinței Tinerilor Europeni YES EVENT 2017. Evenimentul, organizat de Liceul Teoretic „Nicolae Bălcescu“ reunește 80 de cetățeni europeni din Estonia, Finlanda, Germania, Olanda, Polonia, România, Slovacia și Suedia.

Momentele artistice au fost susținute de echipa de dans a Liceului Teoretic ”Nicolae Bălcescu” Unity Crew, ansamblul Karasu Medgidia și de binecunoscuta solistă Daria Peltea.

După prezentarea echipelor participante, au urmat câteva exerciții de spargere a gheții. În continuare, fiecare grup participant își va prezenta școala și țara din care provine precum și viziunea echipei asupra temei conferinței ”Cultura tinerilor europeni” iar în a doua parte a zilei s-au discutat prezentările vizionate.

Ziua s-a încheiat cu o petrecere în stil românesc unde invitații europeni au avut prilejul de a cunoaște portul tradițional românesc, muzica populară și mâncarea tradițională românească.