Origami este arta plierii hârtiei, aparută în Japonia acum sute de ani. Origami reprezintă o activitate de relaxare și socializare, dar mai ales de antrenare a minții. Practicienii acestei arte au un nivel crescut de atenție la detalii, un dezvoltat simț al orientării în spațiu, gândire logică, sunt preciși, disciplinați și comunicativi.

Tradiţia japoneză spune că celui care reușește să realizeze 1.000 de cocori origami, zeii îi vor îndeplini o dorinţă. Povestea micuţei Sadako Sasaki, o fetiţă din Hiroshima afectată de radiaţiile bombei atomice, a emoţionat o lume întreagă şi origami a devenit simbolul luptei împotriva cancerului.

Cuvântul origami, de origine japoneză, însemnă “hârtie îndoită”

Data de 11 noiembrie este ziua de naştere a lui Lillian Oppenheimer, fondatorul primului grup origami din America, cea care a contribuit la fondarea Societăţii de Origami Britanice şi a Asociaţiei Origami SUA.

Arta împăturirii hârtiei a apărut în mai multe locuri din întreaga lume, inclusiv în Europa, China şi Japonia, însoțind tradiţii şi sărbători, inclusiv înmormântări și zile de naştere.

Cuvântul origami, de origine japoneză, însemnă “hârtie îndoită”. Modelele tradiționale japoneze includ flora şi fauna, dar în zilele noastre s-a ajuns până la exprimarea unor idei abstracte.