Autor: Kinetoterapeut Virgil PRUTEANU
Kinetoterapeutul constănțean, Virgil Pruteanu, recomandă cinci tipuri de masaj care ar trebui încercate măcar o dată în viață:

1. Masajul tailandez
Masajul thailandez este un masaj terapeutic asiatic care îmbină streching-ul cu tehnicile tradiţionale yoghine şi metodele de presiune asupra anumitor zone ale corpului.
Efectul final este reechilibrarea celor patru elemente ale corpului: Pământ (din – corp, schelet, muşchi, vase de sânge, tendoane şi ligamente), Apă (naam – sânge şi secreţii ale corpului), Foc (fai – sistem digestiv şi metabolism) şi Aer (lom – respiraţie şi circulaţie).

2. Terapia Craniosacrală
Terapia craniosacrală este o metodă foarte blandă de evaluare şi îmbunătăţire a funcţionării sistemului fiziologic al corpului, numit sistem craniosacral, compus din membranele meningeale, structurile care controlează presiunea intracraniană şi lichidul cefalorahidian care înconjoară şi protejează creierul şi măduva spinării, ceea ce duce la îmbunătăţirea sistemului nervos central.

3. Reflexoterapia
Reflexoterapia este metoda prin care se realizează creşterea aferentelor senzitivo-senzoriale către măduvă, prin intermediul unor manevre mecanice. Această metodă se bazează pe prelucrarea mecanică a unor puncte reflexe, ce are ca efect stimularea şi îmbunătăţirea unor funcţii la nivelul întregii structuri fizice şi psihice.

4. Masajul Shiatsu
Masajul Shiatsu este un tip de terapie asiatică care se desfășoară în general pe o saltea aşezată direct pe podea. Masajul Shiatsu utilizează tehnici de presopunctură aplicate cu mâinile, degetele, coatele şi genunchii.

5. Masajul aromaterapeutic
Aromaterapia este, de fapt, un masaj suedez care foloseşte uleiuri esenţiale mixate în uleiul de masaj. Uleiurile esenţiale miros fantastic şi au un efect terapeutic atât asupra corpului, cât şi a minţii.
Scopul unui masaj aromaterapeutic nu este doar de a relaxa fizic, ci şi de a se folosi de proprietăţile de refacere ale uleiurilor esenţiale.

Mai multe detalii pe virgilpruteanu.ro

Sursa: virgilpruteanu.ro

Vezi și:

https://curierlocal.ro/10129/sfatul-terapeutului-cum-tratam-spondiloza/