Comuna Aliman va avea, în câteva luni, un nou dispensar. Proiectul a fost demarat încă din vară și, în prezent, potrivit primarului George Nicola, lucrările avansează într-un ritm favorabil. Construcția se realizează în satul Dunăreni și, pe lângă funcțiunea de dispensar, va fi prevăzută și cu un spațiu ce va deservi drept anexă a Primăriei.

În cadrul investiției este vorba despre construirea unui imobil cu regim de înalțime parter, cu suprafața construită și desfășurată de 214,54 mp cu destinația de cabinet medical și anexă primărie. Valoarea lucrărilor, efectuate cu bani de la Bugetul local, se ridică la aproximativ 500.000 de lei.

„Este un proiect de care aveam absolută nevoie. Lucrările au fost demarate, încă se lucrează într-un ritm mulțumitor. Sperăm să terminăm investiția în timp util“ a explicat gospodarul-şef al localităţii, George Nicola.

Un alt proiect important pentru comunitatea locală la care se lucrează în prezent este cel privind reabilitarea drumurilor. La Aliman, toate drumurile au fost cel puţin pietruite – unele chiar asfaltate – încă de acum câţiva ani. Astfel că, după ce în primăvară primăria a intervenit pe drumurile pietruite pentru reabilitare, de câteva săptămâni se lucrează la plombarea străzilor asfaltate deja, a explicat primarul comunei Aliman.

Pe lângă aceste proiecte derulate cu bani de la bugetul local, administrația publică locală așteaptă demararea lucrărilor la cele două proiecte care au fost aprobate spre finanțare de către Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice prin programul PNDL II. Aproape 16 milioane de lei (3,5 milioane de euro) este valoarea celor două proiecte pe care Primăria Aliman le-a accesat prin acest program guvernamental. Este vorba despre proiectul „Asfaltare străzi în comuna Aliman, jud. Constanța“, în valoare totală de 15.206.242 de lei și despre cel privind „Modernizarea sistemului de iluminat public în comuna Aliman, județul Constanța“, în sumă de 507.870,57 de lei.