Fostul premier Dacian Cioloş a răspuns, pe contul său de Facebook, comentariilor lansate, ieri, de Victor Ponta legate de o posibilă negociere cu Liviu Dragnea. „O asemenea bazaconie n-am mai auzit de mult!”, a scris Dacian Cioloş.

„Nu numai că nu am negociat NIMIC cu Liviu Dragnea, dar am spus public, răspicat, de mai multe ori, că nu aș accepta să fiu Premier sau altceva într-un guvern împreună cu PSD, după alegerile din decembrie 2016“, a afirmat Dacian Cioloș.

Precizăm că, ieri, într-o postare de Facebook, Victor Ponta a scris despre un „scenariu“ al guvernelor PSD. Potrivit acestuia, „din Noiembrie 2015 şi până azi România a fost condusă de 3 Guverne «Liviu Dragnea» – din rău în mai rău“:

„1. «Dragnea 1» = Guvernul «Cioloş – Dâncu» a fost negociat, votat şi sprijinit de Liviu Dragnea după care a fost folosit drept cal de bătaie şi ţap ispăşitor în campania din 2016.

În toamna lui 2015 Liviu Dragnea s-a tot rugat de Klaus Iohannis să accepte un târg: el Dragnea îi retrage sprijinul politic Guvernului «Ponta» şi Iohannis îl pune pe Vasile Dâncu Prim Ministru până la alegeri / eu am ştiu de la început de acest lucru dar am vrut să duc la bun sfârşit guvernarea – a venit însă tragedia de la «Colectiv» şi tot ce a mai obţinut Dragnea de la Iohannis a fost Dâncu vicepremier şi şef la MDRAP (cu Mihai Busuioc Secretar general al Ministerului)!

Pentru «deontologii» care încă spun pe la tv că se lupta cu abuzurile lui Kovesi le reamintesc că această a primit al doilea mandat în 2016 la propunerea Ministrului Justiţiei din Guvernul «Cioloş – Dâncu» / atunci Dragnea a susţinut această numire pentru că speră să îşi negocieze în continuare dosarele cu «Teldrum».

Dacian Cioloş nu a candidat nici pentru PNL nici pentru USR pentru că avea promisiunea lui Dragnea că va continua că Premier al unui guvern PSD-PNL până în 2020 – ghinion. Şi Vasile Dâncu avea promisiunea lui Dragnea că va fi propus Premier PSD după Alegeri – alt ghinion“, a afirmat Victor Ponta pe pagina sa de Facebook.

Potrivit lui Dacian Cioloș, afirmațiile lui Victor Ponta sunt simple „bazaconii“, el explicând apoi de ce nu a mai candidat la alegerile Parlamentare din 2016.

„La vremea aceea, am explicat foarte clar și de ce nu am candidat:

Am acceptat să conduc un guvern independent care avea între altele, sarcina să organizeze două rânduri de alegeri. Nu puteam fi și arbitru și jucător.

Am crezut și cred în continuare că adevărata politică trebuie să fie bazată pe onestitate și pe ținerea cuvântului dat, nu pe minciună și manipulare.

Nu înțeleg de ce Victor Ponta lansează astfel de dezinformări pe piață, dar vă asigur că voi continua să fac politică așa cum îmi spune conștiința, cu încredere și privind oamenii în ochi“, a afirmat Cioloș.