Vești bune pentru locuitorii comunei Poarta Albă! Primarul comunei Poarta Albă, Vasile Delicoti, a anunțat că în urma demersurilor făcute de administrația publică locală, s-a obținut finanțarea a trei proiecte importante pentru comunitatea locală, în valoare de 2,7 milioane de euro.

Concret, administrația publică locală a comunei Poarta Albă a obținut finanțare, prin Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) pentru asfaltarea străzilor pe o distanță de 5 kilometri, proiect în valoare de 1 milion de euro, dar și pentru reabilitarea Colegiului Agricol Poarta Albă. „Proiectul are o valoare de 700.000 de euro, din care 200.000 de euro reprezintă fonduri din bugetul local“, a explicat primarul Vasile Delicoti.

De asemenea, un al treilea proiect pentru care comuna Poarta Albă va primi finanțare este cel privind introducerea sistemului de canalizare în zona de lotizare „D” a comunei, și acesta fiind tot în valoare de 1 milion de euro. „Facem mențiunea că toată comuna este racordată la sistemul de apă și canalizare și numai în această zonă, în construcție, lipsea sistemul de canalizare. Termenul de execuție al acestor trei proiecte este de un an“, a completat primarul Vasile Delicoti.