Tot luni, 9 octomrbie, după exercițiul de evacuare în caz de incendiu elevii și profesorii Școlii Gimnaziale „Constantin Brâncuși“ din Medgidia au luat parte la activitatea omagială dedicata tuturor persoanelor sacrificate în cel de-al doilea Război Mondial, de Holocaust.

Însemnătatea „Zilei Holocaustului” a fost prezentată de directorul adjunct al instituției, prof. dr. Adrian Ilie, care a făcut o trecere în revistă a faptelor istorice desfăşurate asupra a milioane de evrei din întreagă lume, ajutându-se de o prezentare PowerPoint cu imagini sugestive, dar și de secvenţe din filmul „Lista lui Schindler”.

Un mare impact emoţional asupra celor prezenți l-a avut poeziile dedicate Holocaustului, precum şi fragmente din „Jurnalul Annei Frank”. De asemenea, elevii claselor V-VIII au realizat desene sugestive ce surprind chintesenţa stărilor sufleteşti şi suferinţa fizică a evreilor osândiţi.

La eveniment au luat parte locotenent (r) Traian Nichita, precum şi colonel (r) Victor Badea, de la Asociaţia Naţională Cultul eroilor „Regina Maria”, filiala Medgidia.

Citește și: S-a dat alarma la Școala „Constantin Brâncuși“ din Medgidia (Foto)