Se repetă și cu Guvernul Tudose scenariul Guvernului Grindeanu? PSD pare să fie un monolit cu tot mai multe fisuri, iar dovadă stau scandalurile din ultima vreme de la vârful coaliției guvernamentale.

Chiar premierul Mihai Tudose a afirmat într-o emisiune la Antena 3 că relația dintre acesta și șeful PSD nu este deloc una bună.

„N-aș putea să spun că suntem într-un moment fericit al relației dintre noi”, a afirmat premierul Mihai Tudose. Mai mult, acesta a întărit ideea de „ruptură” aseară, când a afirmat, într-o intervenție telefonică la Realitatea Tv, că va cere plecarea unor miniștri.

Coincidență sau nu, pe lista scurtă a miniștrilor pe care Tudose îi vrea remaniaţi se regăsesc numele unor „piloni de rezistență” ai lui Dragnea, motivul fiind problemele penale: Rovana Plumb, Sevil Shhaideh și Viorel Ilie, dar și alți doi miniștri.

”În special pe doamna pe Fonduri Europene, începem să avem probleme în relația cu Bruxelles, doamna de la Investiții Publice, apoi mai este și ministrul din relația cu Parlamentul”, a spus Mihai Tudose, întrebat care sunt numele celor trei miniștri cu probleme penale pe care vrea să îi schimbe. Acesta a mai spus că nu este mulțumit de Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc.

Ceilalți doi miniștri sunt cei care nu au dat randament, a mai explicat acesta.

”Miniștrii care au probleme penale și cei care nu au performat trebuie să plece (…) Dacă partidul nu acceptă remanierea, eu nu pot rămâne”, a declarat acesta.

Tudose a mai afirmat că mai mulți colegi de partid i-au cerut să nu plece.