Prezent la cea de-a 63-a sesiune anuală a Adunării Parlamentare a NATO, ministrul Apărării Naţionale Mihai Fifor a anunțat că România ar putea deveni producător de corvete militare, printr-un program de cooperare industrială.

”Urmărim reînnoirea capacităților maritime, programul nostru de dotare, unul dintre cele opt programe aprobate, se referă la patru corvete militare care vor fi produse aici, în România, sau cel puțin vrem să le producem în România, printr-un program de cooperare industrială. Căutăm parteneri pentru a putea începe aceste lucrări și sperăm să începem în 2018 să putem realiza acest program”, a declarat ministrul, potrivit b1.ro.

Mihai Fifor susţine că reînnoirea capacităţilor maritime are ca scop descurajarea potenţialilor rivali din Marea Neagră.

”Nimeni nu poate vorbi de a înfrunta cu corvetele capacitățile flotei rusești care este destul de prezentă în regiunile Mării Negre, dar credem că rolul nostru este de a descuraja aici în regiunile Mării Negre. De aceea vrem să ne consolidăm și forțele navale. Aceste patru corvete sunt doar o parte din programul nostru de dotare”, a mai spus Fifor, potrivit sursei citate.