Data de 5 octombrie – Ziua Educației – a fost marcată, joi, în toate școlile și liceele din municipiul Medgidia. 

La Liceul Teoretic ”Nicolae Bălcescu” ziua a fost omagiată prin organizarea unor activități diverse: dezbateri pe tema educației, eseuri, prezentări realizate pe calculator, referate, realizare de desene tematice, postere, concurs ”Cine știe câștigă”, informare – prezentare pe tema ”Educația în Antichitate”, dar și vizite ale unor obiective locale pentru informarea și educarea tinerilor la fața locului.

Scopul acestor activități a fost cel de conștientizare a importanţei educaţiei pentru fiecare dintre noi – „Non scholae, sed vitae discimus” (Seneca).

Și la Colegiul Naţional “Kemal Ataturk” a fost marcată Ziua Internaţională a Educației. Ȋn cadrul Proiectului “Educaţie şi educatori”, 75 de elevi ai  claselor de liceu  – profil pedagogic şi filologie, coordonaţi de prof. Valentina Durac şi prof. Abdulvahap Uluata, au participat la dezbaterea „Educaţia de ieri şi de azi”, au susţinut materiale power point şi referate în care au prezentat: semnificaţia Zilei Educaţiei, un scurt istoric “Educaţia  – prezent şi viitor”, citate despre educaţie şi referate cu tema “Educaţia în ţara noastră şi în lume”.
Activitatea s-a finalizat cu un cuvânt de apreciere rostit de conducerea școlii şi un program artistic, prin intermediul căruia liceenii au ales să îşi exprime recunoştinţa faţă de munca dascălilor prin muzică, dans şi poezii dedicate acestora.


La nivelul claselor primare, elevii clasei a III-a, elevii au participat la activitatea educativă intitulată „Din respect pentru Educaţie”. Ȋn deschiderea activităţii –  desfăşurată la biblioteca liceului, a fost prezentat elevilor un material power point privind semnificaţia zilei de 5 octombrie, însoțit de explicațiile corpului profesoral privind rolul educaţiei la şcoală, în familie şi în societate, folosind citate celebre aparţinând marilor filosofi greci şi nu numai.
La finalul activităţii, copiii au conştientizat importanţa educaţiei pentru viitorul lor.