Ziua Internațională a Educaţiei este sărbătorită de instituțiile de învățământ în fiecare an, la data de 5 octombrie, în peste 200 de ţări, prin manifestări menite să pună în valoare tradiţia şi împlinirile sistemului educațional.

Colegiul Tehnic “Nicolae Titulescu” din Medgidia a organizat, cu acest prilej, diverse manifestări dedicate Zilei Mondiale a Educației. Cu această ocazie elevii au participat la o serie de activități educative extrașcolare pe parcursul întregii zile. Aceste manifestări au avut ca punct culminant spectacolul cu denumirea „Natura ne aseamănă, educația ne deosebește”. Talentul artistic al elevilor s-a făcut remarcat prin participarea la recitări de poezii, cântece și dansuri populare.
Activitățile cuprinse în cadrul acestui proiect au vizat în special conștientizarea elevilor cu privire la rolul educației în viața tuturor, dar și conștientizarea muncii depuse de cadrele didactice în educarea tinerelor generații. Manifestările divesificate le-au dat posibilitatea elevilor și profesorilor să creeze un spațiu educativ non-formal și să relaționeze ușor la nivel interuman.

Și Liceul Tehnologic “Dragomir Hurmuzescu” Medgidia a organizat, tot astăzi, o serie de activităţi educative, şcolare şi extraşcolare menite să demonstreze, dacă mai era nevoie, că educația nu este un act rigid și strict, ci dimpotrivă, educația apropie oamenii, dărâmă ziduri și clădește relații interumane frumoase.

Diversitatea manifestărilor le-a dat posibilitatea tuturor, dascăli, elevi și foști dascăli, de a participa împreună la crearea unui spațiu non-formal în care bucuria și talentul s-au manifestat cu sinceritate și dezinvoltură.

Programul activităților dedicate Zilei Mondiale a Educaţiei a inclus:

1.   Concursuri sportive
2.   Proiectul ”Zâmbet de copil în natură” – deplasare la centrul de plasament ”Cristina” din Constanța
3.   ”Educația prin maniere” – vizionare de filme educative
4.   Vizite tematice la agenții economici din municipiul Medgidia
5.   Concurs de realizare a unor produse cosmetice
6.   ”Săptămâna prevenirii criminalității” – întâlnire cu reprezentanți ai Poliției Municipiului Medgidia
7.   ”Educația estetică” – activitate practică de make-up
8.   ”Amintiri” – întâlnire cu cadrele didactice pensionare
9.   Prezentare proiecte Erasmus+ în cadrul LTDH 2016-2018
10.   Concurs ”K-trenul prin educație”
11.   Activități artistice


Nu au fost uitaţi nici foştii profesori care au activat în cadrul liceului, pentru aceştia organizându-se o întâlnire la care au participat şi elevii, care au fost dornici şi curioşi să îi întalnească şi să afle cât mai multe despre experienţa lor la catedră.