Poliția din Las Vegas a intervenit în forță luni dimineață (ora locală 22:30, duminică seară), în cazul unor împușcături ce au avut loc în zona cazinoului Mandalay, la un festival de muzică country. Peste 50 de oameni uciși și alți peste 400 au fost răniți, potrivit celui mai recent bilanț oferit de autorități, care se tem că numărul morţilor va fi chiar mai mare şi deja vorbim despre cel mai sângeros atac armat din istoria Statelor Unite.

Atacatorul, identificat ca fiind Stephen Paddock, în vârstă de 64 de ani, a descărcat mitraliera de la înălţime în publicul adunat la un concert în faţa unui hotel. Potrivit polițiștilor, Paddock s-a sinucis în camera de hotel, după ce polițiștii au pătruns în incintă, scrie BBC. Șeful poliției, joseph Lombardo a declarat că anchetatorii au găsit 10 puști în camera de hotel, în care bărbatul s-a cazat în 28 septembrie.

De asemenea, poliţia din Las Vegas a reținut-o și pe partenera acestuia, o asiatică de 62 de ani, Marilou Danley, care lucra pe post de crupieră într-un cazinou din Las Vegas. Femeia a dispărut fără urmă după ce suspectul principal a fost împuşcat mortal.

Potrivit Antena 3, un român s-ar afla printre persoanelor rănite în atacul de la concert și se află în spital în prezent. Mama bărbatului ar fi anunțat acest lucru pe Facebook, cerând prietenilor și cunocuților să se roage pentru sănătatea lui. Este vorba despre un tânăr clujean, de 23 de ani, pe nume Luca Iclodean, iar mesajul îndurerat a fost postat de mama acestuia, Carmen, precizează sursa citată. „Nu postez chestii personale pe Facebook, dar chiar am nevoie de ajutor acum. Vă rog să vă rugaţi pentru fiul meu, Luca, care a fost împuşcat în timpul atacului din Las Vegas. Chiar acum e în operaţie, în stare critică, şi v-ar aprecia rugăciunile“, a scris mama tânărului, Carmen Iclodean, pe pagina sa de Facebook.