Ajunsă deja la cea de-a şaptea ediţie, Gala „Zece oameni de valoare pentru Constanţa” şi-a desemnat, vineri seară, câştigătorii. Zeci de personalități au fost nominalizate la ediția din acest an a evenimentului care premiează experiența, devotamentul și profesionalismul oamenilor care s-au remarcat într-un mod pozitiv în domeniile lor de activitate și care au adus plusvaloare domeniului în care activează.

La secțiunea Medicină, premiul a fost obținut de psihologul Tamara Nichita, un om de care Medgidia are toate motivele să fie mândră. Psiholog clinician în cadrul Spitalului Municipal Medgidia și Președintă a Subfilialei Medgidia a Crucii Roșii, Tamara Nichita este căsătorită și are un fiu, Vlad, care i-a moștenit dorința de a fi în sprijinul oamenilor, fiind un tânăr medic implicat, de asemnea, în activitatea de Curce Roșie.

Psiholog licenţiat, Tamara Nichita a absolvit şi un program de Master în Psihologie Clinică – Evaluare şi Intervenţie Terapeutică. Este de asemenea specializată şi în Psihologie organizaţională, a muncii şi transporturilor, Psihologie aplicată în domeniul Securităţii Naţionale și Dezvoltare personală N.L.P. Neuro-Linguistic. Mai are, de asemenea, o specializare în Management Sanitar şi este Expert consiliere şi formare profesională la Societatea Naţională CRUCEA ROŞIE România.

Propunerea la „Zece oameni de valoare pentru Constanța“ a venit la finele anului trecut de la Carmen Lungu, Președinta Crucii Roșii Constanța, un alt „Om de vlaoare“ al Constanței, câștigătoarea ediției anterioare. „Un om de un altruism extraordinar, de 10 ani Președintă a Crucii Roșii Subfiliala Medgidia. Ca psihoterapeut își închină viața tuturor celor ce au nevoie de specialist indiferent dacă aceștia au sau nu bani. Om de o modestie și o putere de a iubi fantastică, un suflet uriaș pentru care o vom sprijini și vom fi mereu alături de ea“, a motivat Carmen Lungu noinalizarea făcută.

MULŢUMESC tuturor celor care m-au susţinut, care au votat şi au crezut în mine, Municipiului Medgidia – locul în care m-am născut

„Un discurs de mulţumire este dificil de realizat, iar recunoştinţa nu are nevoie de cuvinte. Să vorbesc despre mine… ce am realizat, ce am reuşit, ce nu am reuşit, unde am greşit, merit tot ce mi se întâmplă?! Este foarte greu şi recunosc că nu o fac cu plăcere!
Asta sunt eu… Acest premiu nu e doar o recompensă, nu aş fi crezut, ci pare a fi o presiune teribilă! Nu înainte, ci abia după ce l-ai primit trebuie să te dovedeşti demn de el!
Pentru toate acestea MULŢUMESC… lui Dumnezeu că mi-a dat putere şi mi-a ocrotit paşii să pot duce la bun sfârşit proiecte frumoase alături de oameni frumoşi, să fiu EU, să rămân aceeaşi, să văd doar frumosul, să ocolesc făţărnicia şi să sprijin onestitatea! Pentru mine cel mai important lucru este simplă mulţumire a oamenilor simpli! MULŢUMESC tuturor celor care m-au susţinut, care au votat şi au crezut în mine, Municipiului Medgidia – locul în care m-am născut, crescut şi trăiesc alături de oameni minunaţi, foştilor şi actualilor colegi de Spitalul Municipal Medgidia, Crucea Roşie Medgidia care m-au încurajat în tot ceea ce fac că om şi psiholog, Constanţei – pentru că de aici am început, m-am format, studiat, Universităţii «Andrei Şaguna», doamnei prof. univ. dr. psih. Mihaela Rus, Crucea Roşie Constanţa, doamnei director Carmen Lungu, colegilor mei psihologi, Asociaţia Smart Psi, profesori, formatori din capitală ţării și alții.
Familiei mele, părinţilor mei care mi-au fost mereu alături şi m-au încurajat în tot ceea ce am făcut pentru evoluţia mea, au înţeles că cea mai mare realizare şi împlinire a vieţii mele, după faptul că sunt mama, este profesia mea şi că 24 de ore din 24 sunt în slujba celor care au nevoie de mine!
Gândurile mele, acest premiu, bucuria mea se îndreaptă către toţi“, a declarat Psihologul Tamara Nichita după primirea premiului.

Gala „Zece oameni de valoare pentru Constanța” a fost organizată pentru al șaptelea an consecutiv de Asociația Pangeea cu sprijinul spitalului privat ISIS.