Autor: Kinetoterapeut Virgil PRUTEANU
Indiferent de statutul jucătorului, amator sau profesionist, sunt constatate afecţiuni musculoscheletice că rezultat al suprasolicitării datorate acestei activităţi atletice în special pe partea exterioară a cotului şi partea superioară a antebraţului.

Durerea se datorează inflamaţiei tendonului şi protuberantei osoase la partea exterioară a cotului, epicondilul lateral.

Simptomele afecţiunii cotului:
  • – Slăbiciune a încheieturii
  • – Durere la ridicarea sau îndoirea braţului
  • – Dificultate la extinderea pe deplin a antebraţului
  • – Durere la prinderea sau ridicarea unor obiecte
  • – Durere şi disconfort care durează mai mult de câteva zile
Cauzele afecţiunii cotului

Suprasolicitatea încheieturii mâinii prin mişcări repetitive şi puternice duce la tensionarea muşchilor din partea exterioară a cotului şi poate provoca o ruptură a acestora sau a tendonului.

Tratamentul afecţiunii cotului prin kinetoterapie

Pentru început este foarte important să încerci reducerea inflamaţiei cu ajutorul cuburilor de gheaţă şi să odihneşti încheieturile. Folosirea gheţii este eficientă 2-3 zile, dar dacă durerile persistă trebuie să consulţi un specialist.

Poţi apela la procedura de laser terapeutic care stimulează circulaţia, reduce procesele aderenţiale intraarticulare, creşte metabolismul celular şi grăbeşte vindecarea.

Procedura de kinetoterapie se adaptează în funcţie de particularităţile fiecărui pacient. Această instituie programe de menţinere a articulaţiilor, a musculaturii, a capacităţii cardiovasculare şi respiratorii.

Această procedura poate fi aplicată şi în scop terapeutic sau de recuperare a unor funcţii pierdute sau diminuate, consecinţă a unor afecţiuni post-traumatice la nivelul aparatului locomotor.

În tenis membrele superioare sunt foarte solicitate de aceea kinetoterapia abordează programe de tratament pentru afecţiuni precum: inflamatiile, luxaţiile, contuziile, entorsele, fracturile, suprimarea unor nervi, leziunile unor tendoane, ale umărului, cotului în mod special şi pumnului sau mâinii.

Prevenirea afecţiunii cotului

Majoritatea afecţiunilor de acest fel apar la începutul jocului din pricina încălzirii slabe sau la sfârşitul jocului cauzate de suprasolicitare.

Încălzeşte-te corespunzător şi întinde-te bine înainte de fiecare meci!

O altă parte importantă a prevenirii afecţiunii cotului ar trebui să includă o revizuire tehnică a echipamentelor folosite în tenis.

Afecţiunile gâtului sunt de asemenea importante în practicarea acestui sport şi nu trebuie ignorate.

Mai multe detalii pe virgilpruteanu.ro

Sursa: virgilpruteanu.ro