Potrivit agerpres.ro, președintele Centrului Psihologic Marea Neagră, Adrian Gemănaru, a declarat că punerea în operă a inițiativei Centrului Psihologic Marea Neagră, pe care îl reprezintă, a fost posibilă, în etapa actuală, grație parteneriatului la care a subscris ABADL, care a și oferit posibilitatea utilizării cu titlu gratuit a unei suprafețe de peste 20.000 de mp, pe Plaja Trei Papuci, din Constanța.

Parcul Terapeutic „Plajă Dizabilităţi”, unic în Europa, va fi gata începând din vara anului 2018 și se va întinde pe o suprafață totală de 22.000 pătrați. Acesta va cuprinde zone de şezlonguri, zone de cearşafuri, spaţii pentru terapie prin sport şi muzică (meloterapie), cort spiritual, rampe de acces, scenă pentru evenimente, grădina senzorială de relaxare, punct de hidratare, locuri de joacă, ponton mobil pentru sărituri în apă, zona de stimulare auditivă, vizuală şi tactilă, alee senzorială, atelier de olărit, spaţiu pentru terapie canină cu ajutorul câinelui de terapie Sunny, certificat internaţional, scaune mobile plutitoare pentru persoanele cu dizabilităţi, vestiare, duşuri, toalete, cort de prim ajutor.

”Am avut curaj să pornesc la drum pentru a realiza un parc terapeutic direct pe plajă”

Ieri, Centrul Psihologic Marea Neagră, a amenajat primele zone din cele 16 disponibile. Referindu-se la această inițiativă unică în România, psihologul Adrian Gemănaru afirmă: ” am avut curaj să pornesc la drum pentru a realiza un parc terapeutic direct pe plajă. Am gândit primele ateliere ocupaţionale:

Pictură pe sticlă direct pe plajă, un panou vertical de sticlă, ce va putea fi pictat de 8 copii în acelaş timp, prin diferite metode: cu pensula, buretele sau chiar cu degetele.

Pădurea de bambus reprezintă un instrument muzical gigant, cu o suprafaţă de peste 20 metri pătrați. Este o adevărată pădure de bambus, prin intermediul căreia copiii îşi vor putea crea propriile melodii doar prin lovirea beţelor de bambus.

Cascadă pe plajă  în mărime naturală unde iar copiii vor avea sarcina de a găsi cele mai bune soluţii pentru că apă să reuşească să treacă peste toate obstacolele naturale.

Curcubeul perdele colorate din texturi diferite, acestea vor fi dispuse în zona de stimulare tactilă.

”Am încredere că voi putea desena la malul mării o zona magică”

Am găsit câţiva oameni care să creadă în visul meu şi au acceptat să vină alături de mine să mă sprijine în eforturile mele. Primesc mesaje, telefoane şi mailuri de încurajare din partea multor oameni ce-şi doresc să se întâmple această poveste. Toţi oameni cu care mă întâlnesc, îmi transmit acelaş lucru. Este bine că se mai gândeşte cineva să facă ceva şi pentru persoanele cu dizabilităţi. Cu ajutorul Facebook pentru mine este important să pot demonstra cât mai multor companii că acest proiect se poate realiza. Este esenţial să pot atrage sponsori pentru a putea oferi cât mai multe facilităţi acestor copii. Am nevoie de implicare socială, să pot adună voluntari care să fie dispuşi să ofere din timpul lor celor ce au nevoie de atenţie. Toţi oamenii care vin pe plajă şi întâlnesc această zona, sunt entuziasmaţi şi îmi spun că aşteaptă cu nerăbdare anul următor să vadă cum va arată parcul terapeutic la final.

Am încredere că voi putea desena la malul mării o zona magică, care să dea curaj multor persoane cu dizabilităţi să iasă din casă şi să-şi petreacă o vacanţă frumoasă pe litoralul românesc.”

Potrivit sursei citate, până în prezent, voluntarii Centrului Psihologic Marea Neagră au reușit să strângă, din surse private, 35.000 euro, dar pentru finalizarea proiectului, au anunțat că mai au nevoie de 65.000 de euro, donațiile putând fi făcute pe platforma Asociației ‘Salvează o inimă’, https://salveazaoinima.ro/campaigns/beach-happiness/.

FOTO: http://www.facebook.com/adrian.gemanaru.5?fref=ts