Primăria comunei Tortoman, județul Constanța, a început demersurile lucrărilor de reabilitare a corpului vechi al Școlii Gimnaziale „Ion Ghica”.

Referindu-se la acest subiect, primarul Chitic Lucian a declarat pentru Curier Local: „Școala începe în aproximativ douăzeci de zile și consider că este mai mult decât important ca micuții care se întorc din vacanță să învețe în condiții optime. Proiectele de reabilitare necesară în cadrul școlii din comuna noastră sunt finanțate din bugetul local.”

Potrivit www.isjcta.ro, școala a fost construită în jurul anului 1905, iar cel mai vechi învăţător de care-şi aduc aminte oamenii este învăţătorul Bratosin. La acea vreme școala era formată dintr-o singură clasa şi anume sala mare. Din anul 1928 s-a extins construcţia şcolii cu încă o clasă iar mai apoi, în 1950,  au mai fost construite încă două clase.
Primul moşier român al comunei Tortoman s-a numit Boroş Ioan şi a locuit în clădirea veche a grădiniţei.
În anul 2007 şcoala a fost reabilitată urmând ca cinci ani mai târziu să fie inaugurată şcoala nouă, parter și un etaj, cu 7 săli de clasă, laborator, bibliotecă şi anexe pentru materiale didactice.