Regina Elisabeta a II-a a luat decizia de a se retrage din viața publică și îi va desemna moștenitori ai tronului Marii Britanii pe Kate și Wiliams. Decizia este una istorică, pentru că regina sare un rând de succesiune și nu lasă tronul pentru fiul său Charles și soția acestuia.

Decizia fără precedent a familiei regale de a nu respecta linia normală a succesiunii la tron se pare că nu l-a deranjat foarte tare pe prințul Charles, care a fost, de asemenea, de acord cu decizia mamei lui, în ciuda obiecțiilor soției lui, informează Yahoo!

„Majestatea Sa a înțeles că Wiliams și Kate sunt viitorul. Ea și-a petrecut ultimii 65 de ani asigurându-se că Casa de Windsor va supraviețui și a văzut că Wiliams și Kate au energia necesară și anvergura de star pentru a duce mai departe această istorie în lumea modernă”, spun surse din anturajul reginei Elisabeta.

Charles susține că a văzut foarte bine cât de importantă este opinia publică după moartea tragică a prințesei Diana și a decis să respecte dorința poporului. Potrivit Ok! Magazine, el vrea să facă tot ce e mai bine în interesul țării lui și va abdica de la tron în momentul în care regina își va ceda coroana.

Potrivit www.ştiripesurse.ro, ceremonia de predare a coroanei va avea loc cât mai curând posibil și va fi una grandioasă, potrivit surselor din cadrul Palatului Regal. Costuirle acestei ceromonii sunt estimate la peste 100 de milioane de lire sterline.

Sursă foto:https:www.fanatik.ro