Lovitură dură pentru unul dintre apropiaţii şefului PSD, Liviu Dragnea,  reţinut de oamenii legii după audieri. Este vorba despre administratorul fermei Salcia din judeţul Teleorman, Ilie Dragne, care a fost audiat joi la Secţia 1 de Poliţie, conform Agerpres.

„Este adevărat că a fost reţinut clientul meu. Nu vă pot oferi mai multe detalii acum. Autorităţile vă vor oferi mai multe relaţii în legătură cu acest caz „, a spus avocata acestuia, Maria Vasii. Aceasta nu îl reprezintă doar pe Ilie Dragne, este şi unul dintre avocaţii liderului PSD, Liviu Dragnea.

Administratorul firmei, Ilie Dragne este acuzat ca și-ar fi angajat sotia pe un salariu de 1500 lei. El a fost chemat la audieri în urma percheziţiilor care au avut loc joi dimineaţa, la ferma de porci Salcia din judeţul Teleorman deţinută de Valentin Ştefan Dragnea, fiul preşedintelui PSD, Liviu Dragnea. Conform surselor menţionate, verificările la ferma de porci din comuna Salcia s-au încheiat înainte de ora prânzului.

Parchetul instanţei supreme a anunţat, joi dimineaţa, că poliţiştii din Capitală şi din opt judeţe fac percheziţii la 80 de adrese – locuinţe şi sedii ale unor societăţi din domeniile construcţii, facility management, prelucrare deşeuri şi creşterea porcilor – într-un dosar de evaziune fiscală cu un prejudiciu de peste nouă milioane de euro. Procurorii au stabilit că în contabilitatea a 12 societăţi comerciale care îşi desfăşoară activitatea în domeniile construcţii, facility management, prelucrare deşeuri şi creşterea porcinelor, în perioada 2010-2016, în scopul sustragerii de la plata taxelor şi impozitelor datorate bugetului de stat, au fost menţionate în contabilitate cheltuieli nereale, fapt care a dus la prejudicierea bugetului de stat cu suma totală de 39.873.671 lei (echivalentul a 9.079.017 euro), din care 15.815.202 lei impozit pe profit diminuat şi 24.058.469 lei TVA dedus nelegal.

Pentru recuperarea prejudiciului, procurorii au instituit măsuri asiguratorii asupra unor bunuri şi conturilor bancare ale persoanelor suspectate în acest dosar, mai preciza Parchetul.